Uusi päivä -tv-sarja aukeaa nyt ensi kertaa kirjana

30.8.2012

Suosittua suomalaista Uusi päivä -draamasarjaa pääsee seuraamaan nyt myös kirjojen muodossa. Nuorille suunnatussa Uusi päivä -kirjasarjassa kerrotaan tv:stä tuttujen ihmisten elämästä siellä, mihin tv-kamerat eivät pääse. Ensimmäisessä osassa Vilma ja Ilari Haaviston perheen päättäväinen esikoinen ihastuu tanssiopettajaansa.

Vilma Haavisto opiskelee Virtauksen ilmaisutaidon lukiossa, salaisena intohimonaan tanssi. Hänen on usein vaikea luottaa itseensä, mutta hän päättää uskaltautua kansalaisopiston jazztanssikurssille. Pian Vilma huomaa ihastuneensa tanssinopettajaansa Ilari Larssoniin. Onko rakkaussuhde opettajaan mahdollinen? Mitä tähän sanovat vanhemmat? Entä kaverit? Entä voisiko Ilari ihastua lukiolaistyttöön?

Välitunnilla julistin voitonriemuisena Kristalle, että olin tutkinut asian. Ilari ei ollut ihastunut minuun. Hänen lokerossaan ei ollut hiuspantaani eikä mitään muutakaan minuun viittaavaa. Krista meni taas ovelan näköiseksi ja kysyi, mistä tiesin.
– Koska tutkin Ilarin lokeron, sanoin.
– Okei, Vilma Vakooja, Krista sanoi kevyesti ja haukkasi suklaata. – Uskotaan. Ilari ei ole suhun ihastunut. Mutta minkähän takia sä kävit penkomassa sen lokerikon?
Hämmennyin.
– Koska halusin ottaa asiasta selvää, sanoin.
– Okei, Krista jatkoi. – Mutta miksiköhän sä niin kipeesti halusit saada asiasta selvää? Oisko sen vuoksi, että sä olet ihastunut Ilariin?
[…] Sanoin, että en ole ihastunut eikä minulla ylipäänsä ole mitään tunteita Ilaria kohtaan. Halusin vain näyttää Kristalle, että sen keittiöpsykologia oli totaalisen väärässä. Sitä paitsi Krista oli itsekin sanonut, että Ilari on vanha.”

Lokakuusta 2010 pyörinyt Uusi päivä -tv-sarja on saanut vankan fanikunnan. Sarjaa esitetään YLE TV2:lla maanantaista keskiviikkoon kello 20.00.

Uusi päivä – Vilma ja Ilari
172 sivua