Myyntimenestys Klompelompe tarjoaa ohjeita suloisiin lastenneuleisiin

16.8.2016

Innokkaimmiltakin neulojilta loppuvat mielekkäät ideat ennen pitkää. Norjalaisten käsityöintoilijoiden Klompelompe – Ihania neuleita lapsille sisältää yli 60 ainutlaatuista neuleohjetta, joista voit löytää uudet suosikkisi. Jokainen neulemalli on klassisen tyylikäs ja yhdistelee niin retroa kuin romantiikkaakin.

Klompelompe sisältää ohjeet suloisiin myssyihin, paitoihin, housuihin, käsineisiin ja huiveihin – jotain jokaiseen vuodenaikaan. Neuleet on suunnattu pääosin 1–6-vuotiaille pojille ja tytöille, mutta mukana on myös vauvoille ja aikuisille sopivia malleja. Ohjeet on luokiteltu kolmen vaikeusasteen mukaan ja lankasuosituksetkin löytyvät valmiiksi. Kirjan sadunomaiset valokuvat on ottanut Hanne Andreassen Hjelmås, toinen kirjan tekijöistä.

Teos sai alkunsa valokuvaaja Hanne Andreassen Hjelmåsin ja graafisen suunnittelijan Torunn Steinslandin yhteisestä toiveesta neuloa lapsilleen hyviä ja kauniin värisiä vaatteita. Yhdessä neulominen johti pian mallien suunnitteluun, neuleiden myyntiin ja toiminnan laajetessa myös menestyskirja Klompelompen julkaisuun. Parivaljakko kokee yhteistyönsä silkkana rikkautena: ”Suunnittelu- ja neulontailtamme päättyvät yleensä siihen, että nauramme kippurassa kumpikin. On onni työskennellä yhdessä samanmielisen ihmisen kanssa!” Vuonna 2015 Klompelompe oli Norjan myydyin tietokirja ja sen oikeudet on myyty useisiin maihin.

Klompelompe-kotisivut: https://klompelompe.no/

Hanne Andreassen Hjelmås ja Torunn Steinsland:
Klompelompe – Ihania neuleita lapsille
Alkuteos Klompelompe – Strikk til baby, barn og voksen
Suomennos Virpi Vainikainen
168 sivua

Kirjailijat

Hanne Andreassen Hjelmås

Torunn Steinsland on tekninen piirtäjä, joka työskentelee insinööritoimistossa mutta nauttii eniten uniikkien lastenvaatteiden suunnittelusta. Hän ope...

Torunn Steinsland

Graafinen suunnittelija Torunn Steinsland ja valokuvaaja Hanne Andreassen Hjelmås halusivat neuloa lapsilleen hyviä ja kauniin värisiä vaatteita. Yhde...