Minna Rytisalon Rouva C. Tulenkantaja-palkintoehdokkaana

18.2.2019

Minna Rytisalon romaani Rouva C. on valittu Tulenkantaja-palkintoehdokkaaksi. Nyt seitsemännen kerran jaettava Tulenkantaja-palkinto myönnetään kirjailijalle, jonka voittajateoksella olisi tuomariston mukaan mahdollisuudet menestyä käännöksinä ulkomailla. Palkinto jaetaan 23.3.2019 ja sen arvo on 10 000 euroa.

Palkintoehdokkaat valinnut esiraati, johon kuuluvat Aamulehden kirjallisuuskriitikot Kaisa Järvelä, Marjaana Tunturi, Markku Soikkeli ja Juhani Brander sekä Aamulehden toimittajat Nina Lehtinen ja Markus Määttänen kirjoittaa Rouva C. -romaanista seuraavasti:

”Kuusamolaisen äidinkielen ja kirjallisuuden opettajan Tulenkantaja-ehdokasromaani Rouva C. kuvaa, minkälaisista silmuista kasvaa se Minna Canth, jonka me tunnemme tasa-arvotaistelijana – ja patsaana. Canth (1844–1897) oli yhteiskunnallinen vaikuttaja, liikenainen, kirjailija ja esisuffragetti. Romaani on voimakas kannanotto tyttöjen ja naisten oikeuksien puolesta. Rouva C. on innostanut ihmiset lukemaan Canthin alkuperäistekstejä ja ottamaan selvää, millaista hänen säätyläis-elämänsä oikeasti oli.”

Minna Rytisalo
Minna Rytisalo (s. 1974) on äidinkielenopettaja ja kirjailija. Rouva C. on hänen toinen romaaninsa. Rytisalon esikoisromaani Lempi (2016) oli arvostelu- ja myyntimenestys. Se oli Runeberg-, Lappi- ja Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokas ja sai Kiitos kirjasta -mitalin, Botnia-palkinnon ja Blogistanian Finlandian. Romaani on julkaistu myös saksaksi, norjaksi ja liettuaksi.

Minna Rytisalo

Kirjailija

Minna Rytisalo

Sodankylässä syntynyt ja Kuusamossa asuva Minna Rytisalo (s. 1974) on lukion äidinkielenopettaja. Hän uskoo työssään vahvasti siihen, että innostus ta...