Anni Kytömäelle Majaoja-palkinto

7.4.2022

Vuonna 2000 perustettu Majaoja-säätiö on myöntänyt 15 000 euron arvoisen Majaoja-palkinnon kirjailija Anni Kytömäelle hänen "taiteellisista ansioistaan kirjailijana ja kauaskantoisesta työstään niin luonnon monimuotoisuuden kuin ihmisluonnon vaalijana".

Anni Kytömäeltä on ilmestynyt kolme palkittua ja kiitettyä romania. Esikoisromaani Kultarinta (2014) sai Kaarlen palkinnon, Blogistanian Finlandian, Tulenkantaja-palkinnon sekä Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon sekä oli ehdolla Finlandia-palkinnon ja Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Toinen romaani Kivitasku (2017) on ollut suuren suosion kohteena ja voittanut niin ikään Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon. Kolmas romaani, vuonna 2020 ilmestynyt Margarita, sai kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon.

Anni Kytömäki (s. 1980) on hämeenkyröläinen kirjailija, joka on työskennellyt kansalaisjärjestöissä ja muusikkona. Kotiseudullaan hän kulkee harjuilla, soilla ja sammalmetsissä, kuuntelee tuulta ja etsii polkuja tarinoihin, jotka saattoivat olla totta.

Lisätietoja:
Ritva Tiainen, Majaoja-säätiön asiamies, p. 0400 734 134
Eeva Herrainsilta, Gummeruksen viestintäpäällikkö, p. 040 514 6360, eeva.herrainsilta@gummerus.fi

Anni Kytömäki

Kirjailija

Anni Kytömäki

Anni Kytömäki (s. 1980) on hämeenkyröläinen kirjailija, joka on työskennellyt kansalaisjärjestöissä ja muusikkona. Kotiseudullaan hän kulkee harjuilla...