Chris Cleaven Voittamaton on koskettava romaani elämän mahdottomista valinnoista

10.6.2014

Chris Cleave kuvaa romaanissaan Voittamaton kahden kilpapyöräilijän, mutta samalla parhaiden ystävysten tuskastuttavaa kamppailua voitosta. Hän kertoo niistä uhrauksista, joita he menestyksen vuoksi joutuvat tekemään. Pohjimmiltaan romaani ei ole kuitenkaan tarina urheilusta, vaan kipeä ja ajatuksia herättävä kertomus ystävyydestä, äitiydestä sekä rakkaudesta.

Jossain pään päällä yleisö tömisti jalkojaan tahdissa. Lähtö oli myöhässä. Äänitorvet törähtelivät. Huone tärisi – meno oli niin äänekästä, että Zoen poskihampaat särisivät leuoissa. Väkijoukon pauhu sai hänen suolensa kuralle.

Kate ja Zoe ovat molemmat menestyneet elämässä, toinen yksityiselämässä, toinen urheilijana. Kummankin mielessä elää yhä unelma olympiavoitosta. Kate kamppailee miehensä kanssa kahdeksanvuotiaan Sophie-tyttären syövän pahenemista vastaan. Zoe elää riskialttiisti ja joutuu jatkuvasti paparazzien piirittämäksi. Sekä Kate että Zoe valmistautuvat Lontoon olympialaisiin, mutta kun sääntöjä muutetaan niin, että vain toinen voi osallistua, alkaa naisten viimeinen taistelu.

Lukijoiden ja kriitikoiden ylistämän Little Been tarinan kirjoittajan kolmas romaani koskettaa ja herättää ajatuksia. Se kouraisee syvältä ja kuvaa ihmisen perimmäisiä tarpeita tulla rakastetuksi ja nähdyksi.

Chris Cleave: Voittamaton
alkuteos Gold
suomentanut Irmeli Ruuska
470 sivua

Chris Cleave

Kirjailija

Chris Cleave

Englantilainen Chris Cleave (s. 1973) on palkittu, omaääninen kirjailija, jonka kansainvälinen läpimurtoromaani oli hänen toinen romaaninsa Little Bee...