Fred Vargasin Hyisiä aikoja jatkaa rakastettua Adamsberg-sarjaa

19.5.2016

Eurodekkarin ykköstähti Fred Vargasin uusin murhamysteeri Hyisiä aikoja on seitsemäs dekkari sarjassa, joka seuraa komisario Jean-Babtiste Adamsbergin murhatutkimuksia. Neljästi CWA International Dagger -rikoskirjallisuuspalkinnonvoittanut Vargas vie lukijansa tällä kertaa 10 vuoden takaisiin, selittämättömiin tapahtumiin Islannissa ja Robespierre-fanaatikkojen salaseuraan Pariisissa.

Nainen löytyy kuolleena kylpyammeesta, ja merkit viittaavat itsemurhaan. Rikospaikalle piirretty kummallinen symboli saa kuitenkin poliisin hälyttämään avukseen murharyhmän komisario Adamsbergin tiimeineen. Kun sama symboli löydetään toisen ruumiin läheltä, kaava alkaa hahmottua: molemmat uhrit osallistuivat kohtalokkaalle retkelle Islannin jäätiköille 10 vuotta sitten. Retkijoukkio jäi jumiin autiolle saarelle, jota ympäröi sankka sumu, ja kaksi heistä ei koskaan palannut.

Mutta kuinka nämä murhatapaukset kytkeytyvät Robespierre-fanaatikkojen salaseuraan Pariisissa, ja mikä ruumiiden luota löydetty symboli on? Mysteerin voi selvittää vain Adamsberg, joka ajattelee aivan toisin kuin kukaan muu…

Adamsberg-sarja kertoo pariisilaisesta murharyhmästä, jossa työskentelee joukko omaleimaisia poliiseja. Sarjassa on aiemmin julkaistu suomeksi kirjat Sinisten ympyröiden mies, Kuriton mies nurin, Painu tiehesi ja pysy poissa, Ikimetsän sydän, Jalattomat, elottomat ja Normandialainen tapaus.

Fred Vargas: Hyisiä aikoja
Suomennos Marja Luoma
481 sivua

 

Fred Vargas

Kirjailija

Fred Vargas

Ranskan arvostetuin dekkarikirjailija Fred Vargas (s. 1957) on koulutukseltaan kulkutauteihin ja keskiajan luihin erikoistunut arkeologi. Juuri arkeol...