Hyvinvointia väreistä ja kuvista

18.1.2016

Mihin kuvan mahti perustuu? Mitä symbolit kertovat? Mitä värit ovat? Miksi aikuiset ovat hurahtaneet värityskirjoihin? Kuvataiteilija ja taideterapeutti Krista Launonen on kirjoittanut kirjan Paljastavat värit, hoitavat kuvat oppaaksi kuvien maailmaan. Viimeisen vuoden aikana on otettu kymmenen prosenttia kaikista maailman kuvista. Jatkuva kuvavirta muuttuu aika ajoin visuaaliseksi saasteeksi, joka lisää keskittymisvaikeuksia ja nostaa stressitasoa. Launosen opeilla ja harjoituksilla kuvista ja väreistä tulee voimavara, joka lisää hyvinvointia ja auttaa keskittymään.

Jotta kuvista voi nauttia, niiden äärelle tulee pysähtyä ja tutustua niihin keskittyneesti. Kuvat auttavat meitä hidastamaan ja rauhoittumaan. Jokainen ymmärtää taidetta ja kuvia, ainakin alitajuisesti”, Krista Launonen kertoo.

Launonen pohtii kirjassaan kuvien historiaa ja merkitystä ja perehtyy kuvien hyvää tekeviin ominaisuuksiin. Hän kertoo, mitä värit ovat ja mitä ne symboloivat sekä auttaa värien valinnassa. Kirjassa on paljon erilaisia harjoituksia. Löydä suosikki- ja inhokkikuvasi, lähde avoimin mielin museoon, tartu kynään ja töhertele, piirrä omakuva tai väritä mandala. ”Kuvat antavat mahdollisuuden hyödyntää luovuutta, unelmoida ja oivaltaa”, Launonen hehkuttaa.

Paljastavat värit, hoitavat kuvat – Opas kuvien maailmaan
189 sivua

Krista Launonen

Kirjailija

Krista Launonen

Taideterapeutti Krista Launonen on toiminut aiemmin Trendi-ja Voi hyvin -lehtien päätoimittajana, toimituspäällikkönä sekä Gloria-lehtiperheen toimitt...