Nuortenromaani Rubiininpuna on romanttinen ja koukuttava aikamatkaseikkailu

3.8.2012

Rubiininpuna aloittaa kolmiosaisen Rakkaus ei katso aikaa -kirjasarjan, jossa matkataan Lontoossa ajasta toiseen. Lämpimällä huumorilla höystetty Rubiininpuna oli Der Spiegel -lehden bestseller-listalla peräti vuoden, ja trilogiaa on myyty Saksassa yli miljoona kappaletta. Kirjasarjan käännösoikeudet on myyty 28:aan maahan. Kirjoista on tehty Saksassa elokuva, jonka ensi-ilta on vuonna 2013. 

Perhesalaisuuksien taakka voi tuntua raskaalta. Sen tietää 16-vuotias lontoolaistyttö Gwendolyn, jonka suvussa kulkee aikamatkageeni. Gwenin serkkua Charlottea on koko hänen elämänsä ajan valmennettu menneisyyteen suuntaavia matkoja varten. Yllättäen Gwen onkin se, joka huimauskohtauksen saatuaan sinkoutuu vuosisadan vaihteen Lontooseen – ja täysin valmistautumattomana. Muinaisen ennustuksen selvittäminen on sanavalmiin ja nokkelan Gwenin käsissä. Matkaseurakseen hän saa komean ja raivostuttavan ihanan Gideonin. Rakastuminen ei kuitenkaan ole helppoa kun joutuu hyppimään ajassa.

Askelmat tuntuivat omituisen tutuilta ja silti vierailta. Hapuilin automaattisesti ovikelloa. Sellaista ei ollut. Sähköistä ovikelloa ei ilmeisesti ollut vielä keksitty. Valitettavasti en osannut siitä päätellä tarkkaa vuosilukua. En edes tiennyt, milloin sähkö oli keksitty. Ennen vai jälkeen höyrylaivojen? Olimmeko lukeneet siitä koulussa? Jos olimme, niin valitettavasti en enää muistanut.

Trilogian muut osat Safiirinsini ja Smaragdinvihreä ilmestyvät suomeksi vuonna 2013.

Kerstin Gier, Rubiininpuna
alkuteos Rubinrot
suomentanut Riikka Virkkunen
344 sivua

Kerstin Gier

Kirjailija

Kerstin Gier

Kerstin Gier on syntynyt vuonna 1966. Ylioppilaaksi tulonsa jälkeen hän on opiskellut mm. kieliä, musiikkitiedettä ja psykologiaa. Kerstin Gier haavei...