Miksi rahasta pitäisi puhua enemmän?

18.9.2018

Budjetoi, automatisoi ja nauti. Näin kymppitonnin vuodessa säästänyt Julia Thurén tiivistää kirjansa Kaikki rahasta sanomaa. Thurénille säästäminen on elämäntapa, jonka hän haluaa osoittaa mahdolliseksi myös muille. Thurén kertoo rahasta ja säästämisestä myös Kirkko ja kaupunki -lehden kolumnistina sekä syksyllä alkavassa podcastissaan.

Rahasta puhutaan aivan liian vähän. Julia Thurénin Kaikki rahasta on opas realistiseen ja parempaan taloudenhallintaan. Samalla Thurén kannustaa kohti avointa keskustelua rahasta ja säästämisestä. Tietoisuus omista vaikutusmahdollisuuksista omaan varallisuustasoon lisääntyy, kun aiheesta keskustelee esimerkiksi ystävien ja perheenjäsenten kesken.

"Tajusin, että raha on aihe, josta ikään kuin ei saisi puhua, mutta sitten kun vähänkin kertoo omista kokemuksistaan ja kyselee muilta, niin keskustelu suorastaan ryöpsähtää. Ihmisillä on vahva tarve puhua raha-asioista, jakaa kokemuksia ja kysyä neuvoja. Rahan käyttöä oppii parhaiten puhumalla ja lukemalla aiheesta, joten siksi siitä ei kannata vaieta. Tästä syystä kirjaa oli niin kiinnostava kirjoittaa,"Julia Thurén kertoo.

Rahankäyttötapojaan kirjassa Thurénin lisäksi avaavat yli 50 asiantuntijaa, julkisuudesta tutut henkilöt sekä yli 200 tavallista ihmistä. Kaikki rahasta havainnollistaa, miten myös elämän isot muutokset ja päätökset ovat vaikuttaneet esimerkiksi haastateltavien talouteen ja millaisin keinoin talous on mahdollista saada kuntoon.

Julia Thurén, Kaikki rahasta – Näin säästin kymppitonnin vuodessa
325 sivua

Julia Thurén

Kirjailija

Julia Thurén

Julia Thurén (VTM) on toimittaja ja suositun Juliaihminen-blogin kirjoittaja, joka suorastaan rakastaa rahasta ja tasa-arvosta puhumista. Thurénin #m...