Sinko olalla Brysselin oikeustalossa – Tuomas Vimman romaanissa räiskitään Euroopan ytimessä

20.2.2020

Riittääkö suomalaisen naisen sisu, kun perässä on Ranskan presidentin lähettämä palkkatappaja? Etelähelsinkiläisen Tuomas Vimman romaanissa Koodinimi Taïga Korsikan vuoristosta alkanut takaa-ajo huipentuu kirjailijan nykyiseen kotikaupunkiin Brysseliin. Vahvat naiset, kiehtovat miljööt ja nopeat käänteet tekevät kirjasta viihdyttävän jännärin.

Korsikan tunnetuimman terroristin suomalaistyttärestä Katariina Päivänsalosta on jatkuvan paineen ja pakoilun seurauksena muotoutunut täysiverinen soturi, joka ei pelkää ketään tai mitään. Hänen matkassaan kulkee pariisilainen huumekauppias Camille, joka on virallisesti kuollut jo vuosia sitten. Näitä naisia eivät pysäytä palkkamurhaajat, mafiosot, poliisit tai suljetut ovet.

Terroristi Le Renard, Päivänsalon isä, siirretään Ranskan sisäministeriön salaisesta vankilasta Brysseliin oikeuden kuultavaksi. Hän saa peräänsä eläkeikää lähestyvän palkkamurhaajan Érinyen, jonka tehtävänä on varmistaa, ettei Le Renard palaa elävänä Ranskaan.

Tuomas Vimma on tunnettu paneutumisestaan romaaniensa taustatyöhön. Koodinimi Taïgan kohdalla eniten päänvaivaa aiheutti selvitystyö keinoista pakoilla Ranskan turvallisuuspalvelua. ”Olen tehnyt kymmeniä asiantuntijahaastatteluja aina korsikalaisista separatisteista eri alan ammattirikollisiin ja MIT:n kasvojentunnistusteknologian huippuasiantuntijaan. Onnistumisina pidän etenkin etterbeckiläisen murtovarkaan palkkaamista, Brysselin keskusvankilaan tunkeutumista sekä murtautumista oikeustalon suljetulle rakennustyömaalle. Kenties alan oppia, sillä – toisin kuin edellistä romaaniani Vasenta rantaa kirjoittaessani Pariisissa – minua ei pidätetty kertaakaan”, hän toteaa.

Tuomas Vimma, Koodinimi Taïga
332 sivua

Tuomas Vimma

Kirjailija

Tuomas Vimma

Etelähelsinkiläinen kirjailija Tuomas Vimma asuu tällä hetkellä Brysselissä. Romaaneillaan hän on vakiinnuttanut asemansa uuden vuosituhannen kaupunki...