Martti Joenpolven novellikilpailun parhaat on valittu

16.2.2016

Martti Joenpolven novellikilpailu on ratkennut ja Novellit 2016 -antologia julkistettu. Gummeruksen ja Nuoren Voiman Liiton järjestämään kilpailuun osallistui tällä kertaa yli 800 nimimerkkiä reilulla tuhannella novellilla. Novellit 2016 -antologiaan valikoitui 11 novellia yhdeksältä kirjoittajalta. Palkintoraatiin kuuluivat kirjailijat Selja Ahava, Johanna Sinisalo ja Hannu Simpura sekä Gummeruksen kotimaisen kaunokirjallisuuden kustannustoimittajat Salla Pulli ja Anna Kervinen.

Voittajanovelliksi valikoitui oululaisen Jukka Aholan Helmi ja Loviisa, toiseksi sijoittui espoolainen Iris Backlund novellillaan Kaksikymmentä minuuttia ja kolmanneksi helsinkiläinen Hanna Weselius novellillaan Suru. Kilpailun ensimmäinen palkinto on 2 000 euroa, toinen 1 000 euroa ja kolmas 500 euroa.

Voittajanovellien lisäksi antologiaan valittiin seuraavat novellit: Jukka Aholan Omena, Susan Heikkisen Anja ja minä, Lauri Kentän Papan vene, Juuso Paason Nuotio, Essi Pulkkisen Muutto, Alana Saulin Vallasta, Minna-Riikka Tuohiniityn Tasoleikkaus sekä Hanna Weseliuksen Asiaa roskiskaapista. Kokoelma tarjoaa ainutlaatuisen näkymän tähän päivään ja huomiseen: mistä nyt kirjoitetaan, kuka kirjoittaa.

Useasti palkittu kirjailija Martti Joenpolvi täyttää tänä keväänä 80 vuotta. Myös Joenpolven nimeä kantava novellikilpailu juhlii pyöreitä vuosia. Kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1996.

Novellit 2016 -antologia
131 sivua

Martti Joenpolvi

Kirjailija

Martti Joenpolvi

Martti Joenpolvi on syntynyt 1936 Käkisalmen kaupungissa ja asunut vuodesta 1945 Nokialla. Vuodesta 1968 lähtien hän on ollut päätoiminen kirjailija. ...