Miesten syvimmät salaisuudet -suomennos ehdolla Mikael Agricola -palkinnon saajaksi

15.3.2023

Suomentajat Marja Luoma ja Sampsa Peltonen ovat ehdolla Mikael Agricola -palkinnon saajiksi Mohamed Mbougar Sarrin romaanin Miesten syvimmät salaisuudet (Gummerus) suomennoksesta. Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto (SKTL) ja Suomen Kirjasäätiö myöntävät palkinnon tunnustuksena edellisenä vuonna julkaistusta merkittävän kaunokirjallisen teoksen erinomaisesta suomennoksesta.

Muut ehdokkaat palkinnon saajiksi ovat Minnamari Pitkänen László Krasznahorkain teoksen Vastarinnan melankolia (Teos) suomennoksesta ja Rauno Sainio Chi Zijianin teoksen Puolikuu (Aula & Co) suomennoksesta.

Palkinto jaetaan 30.3. 2023. Sen arvo on 10 000 euroa.

Marja Luoma ja Sampsa Peltonen palkittiin Miesten syvimpien salaisuuksiensuomennoksesta alkuvuodesta Gummeruksen Kaarlen palkinnolla. He ovat ehdolla myös Jarl Helleman -palkinnon saajiksi.

Useita kertoja palkittu kansainvälinen kirjatapaus Miesten syvimmät salaisuudet on rakkaudentunnustus kirjallisuuden voimalle.

Mohamed Mbougar Sarr: Miesten syvimmät salaisuudet
alkuteos La plus secrète mémoire des hommes
Suomentaneet Marja Luoma ja Sampsa Peltonen
464 sivua
Ilmestynyt myös äänikirjana, lukija Mikko Toiviainen

Mohamed Mbougar Sarr

Kirjailija

Mohamed Mbougar Sarr

Senegalilainen Mohamed Mbougar Sarr (s. 1990) on yksi nykykirjallisuuden kiinnostavimmista nimistä. Hän on historian nuorin World Literature Prize -vo...