Minna Rytisalon Lempi-romaanille Runeberg- ja Lappi-ehdokkuudet

9.12.2016

Kirjailija Minna Rytisalon tänä syksynä ilmestynyt esikoisromaani Lempi on saanut kaksi uutta palkintoehdokkuutta. Jo aiemmin Lempi on ollut ehdolla Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Minna Rytisalon Lempi kiinnostaa myös kansainvälisesti. Teoksen käännösoikeudet on myyty jo Saksaan, Norjaan ja Liettuaan.

Vuosittain kaunokirjalliselle uutuusteokselle annettavan Runeberg-palkinnon jakavat yhdessä Porvoon kaupunki, sanomalehti Uusimaa, Suomen Kirjailijaliitto, Suomen arvostelijain liitto ja Finlands Svenska Författareförening. Lempi on yksi kahdeksasta ehdokkaasta, joiden joukosta palkintoraati valitsee palkinnon saajan. Palkinto myönnetään Johan Ludvig Runebergin syntymäpäivänä 5.2.2017. ”Intohimoinen rakkaus, kateus ja syyllisyys ovat teemoina Minna Rytisalon (s. 1974) esikoisromaanissa, jonka tapahtumat sijoittuvat Lappiin. --- Upea, epookin kielenkäyttöä mukaileva ilmaisu maalaa esiin taitavasti niin henkilöitä kuin Lapin luontoakin. Lempi on rujo ja kaunis romaani, esikoiskirjailijalta huikea taidonnäyte.”, todetaan ehdokasperusteluissa.

Lappi-kirjallisuuspalkinto on Lapin kirjastojen perustama uusi kirjallisuuspalkinto, joka jaetaan nyt ensimmäistä kertaa. Palkinto jaetaan joka toinen vuosi ansioituneelle kotimaiselle ja Lappi-aiheiselle suomenkieliselle teokselle.  Lapin kirjastojen henkilökunnasta koostuva esivalintaraati on valinnut noin 150 kirjan joukosta kuusi ehdokasta. Palkinnon saajan valitsee elokuvaohjaaja Katja Gauriloff ja palkinto jaetaan Lainan-päivänä 8.2.2017 Rovaniemen kaupunginkirjastossa järjestettävässä tilaisuudessa.

Minna Rytisalo

Kirjailija

Minna Rytisalo

Sodankylässä syntynyt ja Kuusamossa asuva Minna Rytisalo (s. 1974) on lukion äidinkielenopettaja. Hän uskoo työssään vahvasti siihen, että innostus ta...