Gummeruksen loppuvuoden kirjat julki – Uutuusromaanit tulossa Sisko Savonlahdelta, Matti Röngältä ja Antti Röngältä

7.4.2021

Gummeruksen kesän ja syksyn 2021 kirjaluettelo on julkaistu! Loppuvuoden kirjasato tarjoaa kasvutarinoita, romantiikkaa, rikoksia, nostalgiaa sekä teräviä havaintoja yhteiskunnasta ja ajastamme. Yksi syksyn odotetuimpia kirjoja on menestysesikoisestaan Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu tunnetun Sisko Savonlahden uutuus.

Sisko Savonlahden toinen romaani Kai minä halusin tätä pureutuu ulkonäköön ja kertoo naisesta, joka ei kasva ihmisenä. Koulukiusaamista käsitelleellä Jalat ilmassa -teoksella debytoinut Antti Rönkä kirjoittaa aikuiseksi kasvamisen vaikeudesta ja seksuaalisesta häpeästä omakohtaisessa romaanissaan Nocturno 21:07.  

Matti Röngän Surutalo on nostalginen tarina isästä, pojista ja rintamamiestalosta. Eppu Nuotion romaanissa Niin kuin vierasta maata epätodennäköinen rakkaustarina saa alkunsa poliisiaseman kuulusteluhuoneessa. Rakkausromaaneja on tulossa myös Niina Merolta, Jojo Moyesilta ja Jenny Colganilta.

Hollantilaisen Ilja Leonard Pfeijfferin mestarillinen Grand Hotel Europa kuvaa massaturismin rappeuttamaa Eurooppaa ja pohtii eurooppalaista identiteettiä. Romaani on ollut bestsellerlistoilla sekä Hollannissa että Saksassa ja sen käännösoikeudet on myyty 20 maahan.

Trillereitä ja true crimea

Kesän hyytävintä kyytiä tarjoaa Clare Mackintoshin lentokonetrilleri Panttivanki, joka ilmestyy suomeksi sen kansainvälisenä julkaisupäivänä 22.6. Entisen ammattisotilaan Seppo Mustaluodon toimintatrilleri Reikäpää vie Ukrainan sotaan ja avaa Venäjän mafian kehitystä 1990-luvulta tähän päivään. Sukupolvensa parhaan sotakirjailijan Esa Sirénin romaanissa Kairan soturit taistellaan Sallan rintamalla Lapissa.

Jännitystä lupaavat myös rikosaiheiset tietokirjat: Johanna Bäckström Lernebyn Perhe – Mafiosoja vai ruotsalaislähiön ongelmanratkaisijoita ja Magnus Braatenin ja Kenneth Fossheimin Lunnaat – Rikostapaus, joka järkytti Norjaa.

Uudet tietokirjat Laura Frimanilta ja Anna Kortelaiselta

Toimittaja Laura Friman kertoo hulvattomasti vuoden mittaisesta vaatteidenostolakostaan ja historioitsija Anna Kortelainen pohtii, mitä jos jatkosota ei olisikaan syttynyt, vaan Viipurin takaisin valtaamisen sijasta olisi perustettu Uusi Viipuri. Millainen kaupunki siitä olisi tullut? Ja mikä oli nuoren Urho Kekkosen rooli tässä kaikessa?

Uusia tietokirjoja on tulossa myös suosikkitoimittajilta Julia Thurénilta ja Jake Nymanilta.

Tutustu kaikkiin Gummeruksen kesän ja syksyn 2021 kirjoihin: https://issuu.com/gummerus/docs/gummerus_luettelo_kes__syksy2021_issuu