Sorjonen – Nukkekoti aloittaa pian televisiossakin nähtävän kotimaisen dekkarisarjan

13.10.2016

Sorjonen on syksyn kiinnostavin kotimainen dekkariuutuus, jonka käännösoikeudet on myyty ennätysajassa Saksaan. Sorjonen – Nukkekoti lähtee käyntiin KRP:n huippututkijan Kari Sorjosen muuttaessa perheensä kanssa pikkukaupunkiin rauhallisemman elämän toivossa. Pian kuitenkin rikokset paisuvat entistä suurempiin mittasuhteisiin ja Sorjonen joutuu synkän tapauksen syövereihin. Draamasarja Sorjonen alkaa sunnuntaina myös Ylellä.

Kari Sorjonen päättää muuttaa vaimonsa Pauliinan ja teini-ikäisen tyttärensä Janinan kanssa pääkaupungista Lappeenrantaan. Pauliina on vihdoin kuntoutumassa vaikeasta aivokasvaimestaan. Jotta perhe pääsisi asumaan idylliseen ja rauhalliseen pikkukaupunkiin, Sorjonen ottaa rikoskomisarion pestin vastaan rajaseudun uudesta Vakavien rikosten erikoisyksiköstä VARE:sta.

Ihmiskunnan rumaan puoleen kyllästynyt Sorjonen toivoo saavansa seesteisemmässä ympäristössä mukavampia rikoksia ratkaistavakseen ja enemmän aikaa perheensä kanssa. Pian hän kuitenkin joutuu selvittämään nuoren tytön katoamista ja entistä koskettavammat henkirikokset kolkuttavat Sorjosen kotiovelle. Mitä on tapahtunut murhatulle tytölle? Ja mikä on Nukkekoti?

Nukkekoti aloittaa Sorjonen-dekkarisarjan, jonka toinen osa julkaistaan keväällä 2017. Stilton Literary Agency myi kahden ensimmäisen kirjan käännösoikeudet ennätysajassa merkittävälle saksalaiselle Suhrkamp-kustantamolle jo ennen ensi viikolla alkavia Frankfurtin kirjamessuja.

Samanniminen Fisher King Productionin tuottama draamasarja alkaa TV1:llä sunnuntaina 16.10.2016 klo 21.05. Pääosissa nähdään Ville Virtanen (Sorjonen), Matleena Kuusniemi (Pauliina) ja Olivia Ainali (Janina).

”Sydän paukuttaa rinnassani, kämmenpohjat hikoavat. – – Moni on sanonut minun olevan työssäni ilmiömäinen, ja niin kai olenkin, mutta kukaan ei tiedä, että vihaan lahjojani sydämeni pohjasta. Niiden takia joudun ikuisesti rypemään ihmiskunnan kaatopaikoilla.”

J.M. Ilves
Kirjailijanimen J. M. Ilves takana on kaksi kotimaista nimettömänä pysyttelevää ammattikirjailijaa.

J.M. Ilves
Sorjonen – Nukkekoti
283 sivua

Kirjailija

J. M. Ilves

Kirjailijanimen J. M. Ilves takana on kaksi kotimaista ammattikirjailijaa.