Erätulilla ikuisessa maisemassa -kirja vie lukijan ulos ja luontoon

17.9.2015

Kansan rakastama Yle TV2:n Erätulilla-ohjelma vei 22-vuotisen historiansa aikana katsojat luontoon: nokipannukahville, tuntureiden laelle, metsästysreissuille ja puuterilumille. Ohjelmasarja tuli tiensä päähän, mutta nyt parhaat seikkailut kameran edestä ja takaa on koottu yksien kansien väliin. Erätulilla ikuisessa maisemassa tempaisee lukijan mukaansa jännittäviin seikkailuihin koskenlaskusta leijasurffaukseen ja tunnelmallisiin hetkiin nuotion ääressä.

Mitä tapahtui Veli Alatalolle kaksi viikkoa kestäneellä vaelluksella Suomen Lapin koskemattomassa erämaassa? Selvisikö Tommi Taponen sököllä jalallaan Suomen vaikeimmin huiputettavan tunturin, Kovddoskaisin, laelle? Onnistuiko Tomi Jalkanen pyydystämään kuningasrapuja kolmessa päivässä Jäämeren syrjäisestä kolkasta keskellä talvea? Entä mikä paikka olikaan se, jonne jouduttuaan Mikko ”Peltsi” Peltola melkein katui syntymäänsä?

Erätulilla ikuisessa maisemassa -teoksessa kerrotaan toimittajien värikkäitä kokemuksia erämatkoilta, katsojien omia erätarinoita ja tietenkin hauskoja anekdootteja ohjelman teosta – myös niitä, jotka jäivät aikoinaan telkkarijuttujen ulkopuolelle. Kirja antaa vastaukset myös kysymyksiin, miten tehdään täydellinen korvasieni-hollandaise-kastike, mehevät tomaattiset hirvipullat tai ekologinen risukeitin. Jari Salosen huikeat kuvat takaavat tunnelman.

Erätulilla ikuisessa maisemassa
Sivumäärä 175

Kirjailijat

Milla Madetoja

Milla Madetoja on yhteiskuntatieteiden maisteri, innokas liikkuja ja ulkoilmaelämän puolestapuhuja. Madetoja on ollut toimittajana useissa Yleisradion...

Jari Salonen

Jari Salonen on kolmen vuosikymmenen aikana toiminut valokuvaajana, toimittajana ja tv-tuottajana. Hän asuu Nokialla. Erätulilla -ohjelmaa hän on toim...