Jokainen omistamamme vaate ja kenkäpari ansaitsee huolenpitomme – Huolla on kaunis opaskirja vaatetushuollon perusteista

12.10.2020

Tiesitkö, että monet villavaatteet saattavat nyppyyntyä laadusta huolimatta? Tai että nahkakenkä tarvitsee lepopäiviä? Tai että uusi nahkalaukku kannattaa suojata hoitoaineella, jotta se säilyy käytössä hyvänä? Suositun vaatteiden huoltosivuston Arkivé Atelierin perustajien Huolla – Vaatteet, kengät, asusteet (Gummerus) on esteettinen tietokirja, joka opastaa huoltamaan vaatteita, kenkiä ja asusteita niin, että ne säilyvät kauniina ja kestävät käytössä mahdollisimman pitkään. 

"Jokainen omistamamme vaate, kenkäpari ja asuste ansaitsee huolenpitomme: muutaman harjanvedon, tahrojen puhdistuksen tai pientä kulumien korjausta silloin tällöin. Huollon parissa vietetty aika lisää vaatekaappimme sisällön elinkaarta muuttaen samalla ajatteluamme – ja jopa tyyliämme."

Miten neuleet ja villakangastakit säilyisivät mahdollisimman pitkäikäisinä? Miten nahkasaappaista ja laukuista huolehditaan? Arkivé Atelier: Huolla on opaskirja jokaiselle, jota nuhjuiset vaatteet ja kuluneet kengät kaapissa harmittavat ja joka haluaisi löytää keinoja vaatekaapin ja oman tyylin uudistamiseen muilla tavoilla kuin uuden ostamisella. Esteettinen, kauniilla valokuvilla kuvitettu kirja antaa vinkkejä kullekin materiaalille sopivaan hoitoon, puhdistukseen ja säilytykseen sekä oikeiden huoltovälineiden ja -aineiden valintaan.

Näin teet kestäviä, laadukkaita hankintoja

Huolla antaa tietoa eri materiaalien ominaisuuksista ja auttaa laadun tunnistamisessa myös vaateostoksilla.

- Tunnustele kangasta, tutki miten yksityiskohdat kuten napinlävet ja saumat on viimeistelty, mieti mihin käyttötarkoitukseen olet ostamassa vaatetta ja kuinka paljon olet valmis huoltamaan tai huollattamaan sitä. Näin opit tekemään omaan elämääsi sopivia, pitkäikäisiä hankintoja, neuvoo vuosia vaatealalla työskennellyt Jenna Kiuru, yksi Arkivé Atelierin perustajista. 

Arkivé Atelier on vaatteiden, kenkien ja asusteiden huoltoon keskittynyt tietokanava, verkkokauppa ja huoltopalvelu. 

Jenna Kiuru on työskennellyt eri tehtävissä vaatealalla, opiskellut muun muassa markkinointiviestintää ja valmistunut visualistiksi. 

Maria Manninen on valmistunut taiteen kandidaatiksi pääaineenaan vaatetussuunnittelu, opiskellut jalkinesuunnittelua ja työskennellyt suunnitteluassistenttina sekä jalkinemyyjänä.  

Johanna Valkola on koulutukseltaan käsityönopettaja, joka on työskennellyt vuosia vaatemyyjänä. Hän kirjoittaa väitöskirjaa vaatteiden kulutuksesta.

 

Jenna Kiuru, Maria Manninen, Johanna Valkola: 

Arkivé Atelier: Huolla - Vaatteet, kengät, asusteet.

238 sivua

Graafinen suunnittelu: Tuomas Pajuniemi

Kuvat: Jenna Kiuru ja Tuomas Pajuniemi 

 

Pressikuvat:  https://gummerus.studio.crasman.fi/bank/arkive_atelier_-_huolla

Kirjailijat

Jenna Kiuru

Jenna Kiuru on työskennellyt vuosia vaatealalla erilaisissa työtehtävissä, opiskellut muun muassa markkinointiviestintää ja valmistunut visualistiksi.

Maria Manninen

Maria on valmistunut taiteen kandidaatiksi pääaineenaan vaatetussuunnittelu, jonka lisäksi hän on opiskellut jalkinesuunnittelua. Maria on työskennell...

Johanna Valkola

Johanna on koulutukseltaan käsityönopettaja, ja hän kirjoittaa tällä hetkellä vaatteiden kulutusta käsittelevää väitöskirjaansa. Johanna on toiminut o...