Inspiroiva opaskirja Ikigai paljastaa pitkän ja onnellisen elämän salaisuudet

17.1.2017

Héctor Garcían ja Francesc Mirallesin teos Ikigai tarkastelee elämää ns. sinisellä vyöhykkeellä, jonka asukkaat elävät muuta maailmaa yleisemmin yli satavuotiaiksi. Japanilaisten mukaan jokaisella on oma ikigai, syy olemassaoloon. Sen tavoittelu ja löytäminen tuo elämään merkitystä, onnea ja sen myötä terveyttä ja menestystä. Sana ikigai muodostuukin sanoista iki, ’elämä’, ja kai, ’omien odotusten ja toiveiden toteuttaminen’.

Kirjassa seurataan elämää Okinawan lähellä sijaitsevassa Ogimin kylässä. Ogimi on yksi harvoista sinisistä vyöhykkeistä, joiden asukkaat säilyttävät elinvoimansa korkeaan ikään asti. Teoksessa esitellään kylän asukkaiden elintapoja ja sitä, miten ikigain löytäminen tuo merkitystä heidän elämäänsä. Ikigai sisältää myös kuvitettuja ohjeita fyysisiin harjoituksiin.

Espanjasta ponnahtaneesta menestyskirjasta on syntynyt kansainvälinen ilmiö: oikeudet myytiin nopeasti 27 maahan. Ikigai sopii paremmasta elämästä haaveileville, hyvinvointi- ja inspiraatiokirjojen lukijoille ja japanilaisesta elämäntyylistä kiinnostuneille. Myös yritykset ovat ottaneet kirjan työkalukseen.

Héctor García (Kirai) ja Francesc Miralles
Valencialaissyntyinen Héctor García (s. 1981) on asunut Tokiossa vuodesta 2004. Hänen kirainet.com-sivustollaan on yli miljoona seuraajaa. Francesc Miralles (s. 1968) on Barcelonassa syntynyt musiikin ja kirjallisuuden monilahjakkuus sekä psykologiaan ja henkisyyteen erikoistunut toimittaja. Kirjaa tehdessään he asuivat satavuotiaiden kylässä perehtyäkseen näiden elämäntyyliin.

Héctor García (Kirai) ja Francesc Miralles
Ikigai – Pitkän ja onnellisen elämän salaisuus japanilaisittain
Alkuteos Ikigai – Los secretos de Jápon para una vida larga y feliz
Suomennos Satu Ekman
220 sivua

Kirjailijat

Héctor García (Kirai)

Valencialaissyntyinen Héctor García (s. 1981) on asunut Tokiossa vuodesta 2004. Hänen kirainet.com-sivustollaan on yli miljoona seuraajaa.

Francesc Miralles

Francesc Miralles (s. 1968) on Barcelonassa syntynyt musiikin ja kirjallisuuden monilahjakkuus ja psykologiaan ja henkisyyteen erikoistunut toimittaja. Kirjaa tehdessään he asuivat satavuotiaiden kylässä perehtyäkseen näiden elämäntyyliin.