Ennakkotiedote: Ann-Christin Antellin rakastettu trilogia huipentuu 1920-luvun Turkuun – Puuvillatehtaan kilpailija ilmestyy 20.2.2023

14.2.2023

Puuvillatehtaan kilpailija (Gummerus) herättää eloon Turun liike-elämän jännitteet sekä jazzin, kimalluksen ja kieltolain vuosikymmenen. Historiallisen romantiikan mestarin Ann-Christin Antellin menestystrilogian päätösosa punoo yhteen Barkerin naisten kohtalot kolmessa sukupolvessa. Suomen myydyimpien kirjojen listoille kohonneen sarjan käännösoikeudet on myyty jo neljään maahan.

Tulisieluinen Paula Barker tekee uraa sukunsa puuvillatehtaan reklaamipäällikkönä 1920-luvun Turussa.
Kun tehtaan tulevaisuus on uhattuna ja Littoisten verkatehtaan itsevarma nuori johtaja Rikhard Falke yrittää ostaa Barkerin puuvillatehtaan, Paula päättää tehdä kaikkensa estääkseen sen. Vastakkain on kaksi vahvaa persoonaa, joiden välillä kipinöi. Voiko charmanttiin mieheen luottaa?

Puuvillatehtaan kilpailija tuo yhteen kolme sukupolvea Barkerin naisia: nykyaikaisen Paulan sekä aiemmista osista tutut äidillisen Martan ja Jenny-mummin lukupiireineen. Muun muassa historiaa opiskellut kirjailija Ann-Christin Antell nautti murrokselliselle 1920-luvulle sukeltamisesta ja tytär-äiti-mummi-dynamiikan käsittelystä.

- Naisista kirjoittaminen oli hauskaa ja sain aiheita omasta elämästäni, sillä olen itse Martan ikäinen, äitini Jennyn ikäinen ja vanhin tyttäreni Paulan ikäinen, Antell kertoo.

Trilogian päätösosan myötä Antell joutuu hyvästelemään menestyssarjansa hahmot.

- Se on ollut haikeaa. Henkilöhahmoista on tullut minulle läheisiä ja tarinassa jää vielä paljon asioita auki. Miten heille tämän jälkeen käy?

Turussa asuvasta Ann-Christin Antellista on nopeasti tullut historiallisen romantiikan kärkinimi. Sarjan kaksi ensimmäistä osaa Puuvillatehtaan varjossa (2021) ja Puuvillatehtaan perijä (2022) ovat myyneet yhteensä jo huikeat 70 000 kappaletta. Puuvillatehtaan perijä on parhaillaan ehdolla Storytel Awardseissa Suuren äänikirjapalkinnon saajaksi Romantiikka ja feelgood -sarjassa. Myös marraskuussa julkaistu tunnelmallinen jouluäänikirja Joulu Örndahlin ruukissa nousi kuuntelulistojen kärkeen. Tammikuussa 2023 Antell palkittiin Kaarlen palkinnolla.

Ann-Christin Antell: Puuvillatehtaan kilpailija
352 sivua
Ilmestyy 20.2. printti-, e- ja äänikirjana, lukija: Sanna Majuri

Ann-Christin Antell

Kirjailija

Ann-Christin Antell

Ann-Christin Antellista on nopeasti tullut historiallisen romantiikan kärkinimi. Puuvillatehdas-sarjassa näkyvät Antellin arkeologian ja historian opi...