120-vuotias Marttaliitto kokosi keittotaitonsa yksiin kansiin

17.1.2019

Martat – Keittokirja on konstailematon, houkutteleva ja moderni, ja se sopii jokaiseen suomalaiseen keittiöön. Kirjasta löytyy koko suomalaisen ruokaperinteen kirjo karjalanpiirakoista ja Hanna-tädin kakuista nyhtökaurakiusaukseen ja nokkossipseihin. Marttojen pitkä perinne näkyy tietoutena niin ruokahävikin vähentämisestä, villiyrttien hyödyntämisestä kuin taloudellisesta ajattelusta ruoanlaitossa.

Marttojen arkiruoka on helppotekoista, terveellistä ja edullista. Reseptit on tehty siten, että raaka-aineet löytyvät lähikaupasta. Kasvikset ovat suuressa roolissa ja Martat kannustavat kotikokkeja suosimaan satokausiajattelua. Välillä on arjen väistyttävä juhlan tieltä ja on lupa herkutella. Marttojen ohjeilla katat pöydän myös elämän erikoistilanteisiin.

Kirjan 363 reseptiä pitävät sisällään puuroja, myslejä ja smoothieita, liha-, kala-, muna- ja kasvisruokia, salaatteja, leivonnaisia ja jälkiruokia sekä juomia. Kirjassa on omat lukunsa myös villiyrteille ja tähteiden hyötykäytölle.

Marttaliitto
120-vuotias Marttaliitto on kotitalousneuvontaa antava kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia ja kotitalouden arvostusta.

Martat – Keittokirja
240 sivua