Tuoretta, herkullista ja ravinteikasta ruokaa kaupunkiviljelyn avulla

3.4.2013

Kaupunkiviljely tuo puhtaan ruoan kaikkien ulottuville. Varpu Tavin lähiruokakirja Villiinny kaupunkiviljelijäksi kannustaa kasvattamaan laadukkaampaa ruokaa vaikka omalla parvekkeella, ikkunalaudalla tai kellarissa. Kirja käsittelee aihettaan innostavalla ja maanläheisellä tavalla. Mukana on käytännön konsteja ja tietoa kasvien terveyttä edistävistä vaikutuksista.

Syömme vähäravinteista ruokaa. Lihomme ja sairastumme elintasosairauksiin. Olemme vieraantuneet luonnosta ja ruoan alkuperästä; pian lapsemme eivät tiedä miltä näyttää jalostamaton, vasta maasta nostettu peruna.

Kaupunkiviljely onnistuu keneltä tahansa. Keittiön pöytäpuutarhasta voi pienissäkin tiloissa saada hyvä sadon ja ennen kaikkea maukkaampia ja ravinteikkaampia kasviksia.

”Kun viljelet yrttisi ja kasviksesi itse, tiedät syömäsi ruoan alkuperän ja saat sen lautaselle mahdollisimman tuoreena, herkullisena ja ravinteikkaana. Harjoitat kulinaarista terveydenhoitoa ja samalla voit antaa lapsillesi mahdollisuuden kokea luonnon ravitsevan ja parantavan vaikutuksen”
, Varpu Tavi luettelee. ”Ota terveytesi omiin käsiisi. Palauta itsellesi oikeus syödä aitoa ruokaa. Villiinny kaupunkiviljelijäksi!” hän kannustaa.

Kirjassa käsitellään muun muassa sisäviljelytekniikoita ja kasvatusta ikkunalaudalla; pienen keittiöpuutarhan perustamista, parvekeviljelyä ja "laiskan puutarhurin pihaviljelmiä". Monet kasvit ja yrtit käydään yksitellen läpi kasvatuksen onnistumiseksi. Tavi tähyää myös tulevaisuuteen ja esittelee tuoreita ilmiöitä, kuten sissi- ja kattoviljelyä, viherseiniä ja pystypuutarhoja.

Varpu Tavi: Villiinny kaupunkiviljelijäksi. Lähiruokaa tosi läheltä
128 sivua

Varpu Tavi

Kirjailija

Varpu Tavi

Varpu Tavi on filosofian maisteri, täydentävään lääketieteeseen ja elämäntapahoitoihin erikoistunut terveyskirjailija.