Corpus on säkenöivä teos vallan vaihtumisesta 1700-luvun lopun Ranskassa

10.3.2017

Milja Kauniston Corpus on rohkea ja yllätyksellinen romaani vallan vaihtumisesta, juonitteluista ja viettelyksen vaaroista 1700-luvun lopun Ranskassa. Teos jatkaa Ranskan vallankumouksen salaisuuksien ympärille kietoutuvaa Purppuragiljotiini-sarjaa. Kaunisto on lunastanut paikkansa historiallisen romaanin kärkikaartissa, ja sarjan edellinen osa, Luxus, oli myyntimenestys. Etelä-Ranskassa perheineen asuva Kaunisto vierailee Suomessa 16.­–17.3.

Ylellinen ilotalo Maison de Luxe kätkee Pariisin vaarallisimpien vallankumouksellisten salaisuudet. Marianne on menettänyt kreivittären identiteettinsä, mutta markiisi de Saden ansiosta selviytynyt hengissä ilotalon suojissa. Kun Ranskasta tulee tasavalta ja pyövelinkisälli Isidoren giljotiini näyttää mahtinsa, Pariisin kadut muuttuvat hengenvaarallisiksi. Salaisuudet murretaan, ja vallankumouksen vihollisten ajojahti kiihtyy.

Yksi salaisuus on kuitenkin pidettävä. Paljastuessaan sillä on valta tuhota tai pelastaa kokonainen valtakunta. Vanhan Kuningaskunnan raunioilla kytee viha, ja jokainen vastaantulija voi olla kuoleman lähettiläs.

Kirja käsittelee kuohuvaa terrorin aikaa monipuolisesti. ”Hyvä ja paha kirjoitetaan historiaan aina jälkeenpäin. Pienet valinnat päättävät, tuleeko kauppiaasta kansanjohtaja, kuninkaasta tyranni, upseerista keisari. Maailma muuttuu vastakohdakseen uskomattoman vähäisillä töytäyksillä. Moderni demokratia syntyi verenvuodatuksesta ja propagandasta vain muutama sata vuotta sitten. Tasavalta ja keisarikunta nousivat tyhjästä vajotakseen taas unohdukseen. Verenvuodatus ja propaganda jäivät”, Kaunisto kertoo.

Corpus on täynnä aistillisia huveja, salakavalaa juonittelua ja jännittäviä juonenkäänteitä. Kaunisto kuvaa vallankumouksen tapahtumat historiallisia tosiasioita kunnioittaen, ja valtaosa romaanin henkilöistä on elänyt vallankumousajan Ranskassa.

Milja Kaunisto (s. 1976) on Etelä-Ranskassa asuva kirjailija ja musiikintekijä. Historiallisia romaaneja kirjoittaessaan Kaunisto tutkii vallan mekanismeja ja niiden vaikutusta ihmiseen ja pohtii, kuinka historia toistaa itseään oppimatta virheistään. Corpus on hänen viides romaaninsa.

Milja Kaunisto:
Corpus – Kuolema ja kurtisaani
584 sivua

Milja Kaunisto

Kirjailija

Milja Kaunisto

Milja Kaunisto (s. 1976) on Etelä-Ranskassa asuva kirjailija ja musiikintekijä. Historiallisia romaaneja kirjoittaessaan Kaunisto tutkii vallan mekani...