Sirt-dieetti villitsee maailmalla – opas sirt-ruokiin nyt suomeksi

3.8.2016

Palkittujen brittikirjailijoiden kirjoittama Sirt-dieetti kertoo miten ruokavalion ja selkeän ohjelman avulla parannat vastustuskykyä ja saat energisen ja hoikan olon. Kohutulla sirt-dieetillä herkutellaan tumman suklaan ja punaviinin ohella muun muassa lehtikaalilla, kurkumalla, chilillä ja sitrushedelmillä. Dieetin avulla painoa voi pudota kolme kiloa viikossa.

Sirt-dieetti perehdyttää sirt-ruokiin ja tieteeseen pitkän elämän molekyyleiksi kutsuttujen sirtuiinien taustalla. Selkeät ohjeet seitsemäksi päiväksi auttavat pudottamaan painoa menettämättä lihasmassaa ja tinkimättä terveydestä. Kirja sisältää ruokareseptien ohella onnistumistarinoita ja huolehtii siitä, että ruokavaliota noudattava pysyy saavutetuissa tuloksissa.

Uusi ruokavaliotrendi on villinnyt maailmalla huippu-urheilijat ja julkkikset kuten laulajatähti Adelen, joka on aiemmin vastustanut laihdutusdieettejä, mutta kertoi keväällä pudottaneensa painoa sirtin avulla. Myös kirjanostajat ovat löytäneet teoksen: Sirt-dieetti ampaisi myyntilistojen kärkeen heti ilmestyttyään Isossa-Britanniassa alkuvuodesta 2016.

Kirjan kirjoittaneet Aidan Goggins ja Glen Matten ovat erikoistuneet ravitsemukseen ja terveyteen. Molemmilla on pitkä kokemus etenkin ravintoneuvonnasta. Onnistumistarinoiden myötä he uskovat vahvasti sirt-dieettiin, uuteen ja helppoon tapaan keventää ruokavaliota ja kohentaa terveydentilaa. ”Laihdutuskuurit eivät olleet meidän juttumme ennen kuin löysimme sirt-ruoat. Kilot pysyvät poissa ja bonuksena terveydentila kohenee”, lupaavat Goggins ja Matten.

Aidan Goggins ja Glen Matten:
Sirt-dieetti
Parempi terveydentila ja energinen olo selkeän ohjelman avulla
Alkuteos The Sirtfood Diet
Suomentanut Jaakko Kankaanpää
242 sivua

Kirjailijat

Aidan Goggins

Omaan harvinaiseen autoimmuunisairauteensa parannuskeinoa etsivä brittitietokirjailija Aidan Goggins on epätavallista kyllä sekä farmaseutti että ravi...

Glen Matten

Ravitsemushoitoon erikoistunut Glen Matten on palkittu tietokirjailija ja hyvän ruoan ystävä – sekä ravitsemusnörtti että täysiverinen gourmet-nautisk...