Katsokaa miten onnellinen olen on romaani some-julkisivun ja todellisuuden välisestä ristiriidasta

20.2.2019

Kirjassaan Katsokaa miten onnellinen olen englantilainen menestyskirjailija Holly Bourne valottaa rohkeasti ja purevan hauskasti nykynaisten kokemia paineita yhteiskunnassa, perheessä, ystävien keskuudessa sekä oman itsen kanssa. Kepeä ja kipeä Katsokaa miten onnellinen olen on vahvasti kiinni ajassamme, jossa valtaosa vuorovaikutuksesta tapahtuu sosiaalisessa mediassa. Bourne suhtautuu intohimoisesti tasa-arvoon ja mielenterveyteen. Romaanissa oma minäkuva ja monenlaiset odotukset peilautuvat some-postausten värittämänä ura- ja elämyssuuntautuneisiin milleniaalinaisiin.

Kolmenkymmenen täyttäminen on kuin tuolileikki. Musiikki loppuu, ja kaikki vain menevät naimisiin sen kanssa jonka päällä sattuvat istumaan.

Tori Bailey on totuuksia laukova menestyskirjailija, joka on innoittanut miljoonia naisia ympäri maailmaa elämään juuri sellaista elämää kuin he itse haluavat. Hän jakaa somessa inspiroivia viestejä faneilleen, jotka kadehtivat hänen täydellistä parisuhdettaan. Mutta hän on elänyt suuressa valheessa. Kaikki Torin ympärillä tuntuvat menevän naimisiin ja saavan vauvoja, mutta hänen poikaystävänsä ei halua edes seksiä. Kun Torin paras ystävä Dee – ainoa, joka ymmärtää tätä hulluutta – sitten rakastuu, Tori pelkää putoavansa kokonaan kelkasta. Jos kolmekymppiselle naiselle varattu muotti tuntuu ahtaalta, vaatii kanttia luoda oma. Mutta onko Tori tarpeeksi rohkea noudattamaan omia oppejaan?

”Romaanin huomiot nykypäivän nuorten naisten elämää koskevista kysymyksistä - feminismi, ihmissuhteet, mielenterveys ja äitiys - ovat teräviä, ja se on hyvin, hyvin hauska.”
–Bookseller

Holly Bourne, Katsokaa miten onnellinen olen
alkuteos How Do You Like Me Now?
suomentanut Kristiina Vaara
396 sivua

Holly Bourne

Kirjailija

Holly Bourne

Englantilainen Holly Bourne aloitti kirjoittajanuransa uutistoimittajana ja sai Best Print Journalist of the Year -palkinnon. Hän toimi kuusi vuotta k...