Koukuttava Baskimaan murhat -kirjasarja tuo dekkaritarjontaan eurooppalaista eksotiikkaa

28.5.2015

Dolores Redondon Näkymätön vartija on Baskimaan murhat -trilogian avausosa. Kirja kilpailee kansainvälisestä Dagger-palkinnosta, joka on yksi maailman merkittävimmistä rikoskirjallisuuspalkinnoista. Espanjan myyntilistojen kärkeen noussut Baskimaan murhat -sarja yhdistää modernia rikostutkintaa, naisen elämän ja ihmissuhteiden kuvausta sekä baskimaan myyttejä. Menestystrilogia julkaistaan yli 30 maassa, ja siitä on tulossa elokuva Stieg Larsson -filmien tuottajalta. Sarja on herättänyt kiinnostusta myös matkailumielessä ja lisännyt turismia Baztanin laaksossa.

Navarran ikimetsästä, Baztanjoen rannalta löydetään alaston teinitytön ruumis. Poliisi yhdistää makaaberin rituaalimurhatapauksen aiempaan surmatekoon. Huhumylly lähtee käyntiin pienellä paikkakunnalla, missä vanhat uskomukset elävät yhä vahvana asukkaiden mielissä. Syylliseksi arvellaan basajaunia, legendojen myyttistä metsän vartijaa.

Rikostutkintaa johtaa nuori ylikonstaapeli Amaia Salazar. Tapaus saa Salazarin palamaan kotikyläänsä, missä hän joutuu painimaan niin hankalan tutkinnan, miesvaltaisen työyhteisön ristiriitojen kuin oman perhetaustansa ja parisuhteensa kanssa.

Trilogian toinen osa Luualttari ilmestyy suomeksi alkuvuodesta 2016 ja päätösosa Myrskyuhri kesällä 2016.

Dolores Redondo on yksi viime aikojen suurimmista kirjallisista yllätyksistä. [...] Hän on luonut uudenlaisen dekkarin, joka sekoittaa psykologista trilleriä, rikostarinaa ja legendaa.
–Mía

Dolores Redondo, Näkymätön vartija
alkuteos El guardián invisible
suomentanut Sari Selender
476 sivua

Dolores Redondo

Kirjailija

Dolores Redondo

Dolores Redondo (s. 1969) on uuden espanjalaisen rikoskirjallisuuden kansainvälisiä kärkinimiä. Hän on ollut ehdolla CWA International Dagger Awardin ...