Joulupukin erikoispartio Red Caps seikkailee kirjoissa, elokuvassa ja tv-sarjassa

31.10.2011

Joulupukin erikoispartion Red Capsin ympärille rakentuu mittava koko perheen viihdepaketti. Erikoispartio seikkailee tänä syksynä kirjasarjassa, kotimaisessa animaatioelokuvassa, televisiossa sekä pelimaailmassa. Gummerus on julkaissut Red Caps -animaatioihin perustuvaa Erikoispartio-kirjasarjaa, joka täydentyy nyt Maaginen kristalli -kuvakirjalla ja lastenromaanilla. Kokopitkä 3D-elokuva Maaginen kristalli saa ensi-iltansa 18.11. Samaan aikaan alkaa Nelosen arkiaamuissa pyöriä Red Caps -tv-animaatio.

Joulupukin erikoispartio Red Caps auttaa hankaliin tilanteisiin joutuvia lapsia ympäri maailmaa. Erikoispartiota johtaa 12-vuotias ihmispoika Yotan, muut jäsenet ovat tonttuja. Kullakin partion jäsenellä on oma erityisvoimansa, joka auttaa tehtävien suorittamisessa. Red Caps -seikkailuissa vauhdikkaat tarinat linkittyvät kekseliäästi lasten oikeuksiin ja ympäristökysymyksiin.

Red Caps -konseptin on ideoinut tuottaja Mikael Wahlforss Epidem ZOT -tuotantoyhtiöstä. Hän vastaa myös tv-sarjan ja pitkän elokuvan tuotannosta. Elokuvan on tehnyt Anima Vitae -yhtiö, joka tuli tunnetuksi Niko – lentäjän poika -elokuvasta.

Erikoispartio-romaanit ja -kuvakirjat on käsikirjoittanut brittiläinen Andrew Bernhardt. Hän on kirjoittanut muiden muassa BBC:lle lastenohjelmia. Marraskuussa kirjasarja täydentyy lastenromaaneilla Erikoispartio ja harmaa jättiläinen sekä Erikoispartio ja ystävyyden voima. Aikaisemmin sarjassa ovat ilmestyneet lastenromaanit Erikoispartio ja sademetsän kummitus (2009), Erikoispartio ja vuoriston piiskuri (2009) sekä Seikkailu sademetsässä -kuvakirja (2009) ja Erikoispartion puuhakirja (2010).

Maaginen kristalli elokuva:
http://www.maaginenkristalli.fi/

Red Caps -sivusto:
http://www.redcaps.com/

Andrew Bernhardt, Maaginen kristalli (kuvakirja)
suomentanut Jussi Siirilä
63 sivua

Andrew Bernhardt, Maaginen kristalli (romaani)
suomentanut Antti Autio
160 sivua