Tuulisen saaren kirjakauppias on ihastuttava kirja kaikille niille, jotka kokevat kirjat itselleen läheisiksi

10.6.2014

Gabriella Zevinin kehuttu romaani Tuulisen saaren kirjakauppias on oodi kirjoille. Se on myös unohtumaton kertomus muutoksista ja uusista mahdollisuuksista, siitä, miksi luetaan ja miksi rakastetaan. Kirja saa lukijat ihastumaan pisteliääseen ja herkkään kirjakauppiaaseen A. J. Fikryyn, jonka nokkelat huomautukset kirjoista, elämästä ja rakkaudesta sekä ilostuttavat että koskettavat.

“Niin“, poliisi sanoi. “Se ei ollut kenenkään vika.” “Ihmiset sanovat mielellään noin”, A. J: vastasi. “Mutta kyllä se oli. Se oli hänen vikansa. Todella typerästi tehty häneltä. Typerän melodramaattisesti tehty. Jumalauta minkälainen Danielle Steel -veto, Nic! Jos tamä olisi romaani, lopettaisin lukemisen tähän paikkaan. Heittäisin sen huoneen poikki.”

Melkein nelikymmenvuotias A. J. Fikry omistaa kirjakaupan pienellä saarella. Elämässä ei ole kuitenkaan käynyt niin kuin piti. Hänen rakas vaimonsa on kuollut kolarissa, ja yhdessä perustettu kirjakauppa jää hänen kontolleen. Kirjatkaan eivät enää tuota iloa, ja hänen harvinainen E. A. Poen ensimmäinen runokokoelma varastetaan. Mutta sitten kirjakaupasta löytyy outo, elävä paketti. Odottamaton tapaus muuttaa hänen elämänsä, antaa hänelle mahdollisuuden aloittaa kaikki alusta. Ärhäkkä kirjakauppias saa huomata, että elämällä on vielä tarjottavanaan yllätyksiä.

Tuulisen saaren kirjakauppias tempaa mukaansa lämpimällä tunnelmallaan ja saa pohtimaan mikä elämässä on tärkeää.

”Vikkelä, piikikäs ja tulisen tunteellinen. – Kirjakauppias, Salt Lake City

Gabriella Zevin: Tuulisen saaren kirjakauppias
alkuteos The Storied Life of A. J. Fikry
suomentanut Tero Valkonen
239 sivua

Gabrielle Zevin

Kirjailija

Gabrielle Zevin

Gabrielle Zevin (s. 1977) on palkittu amerikkalainen kirjailija. Hänen kirjallinen uransa alkoi 14-vuotiaana, kun vihainen yleisönosastokirje Guns ’n’...