Hyvinvointia luonnosta Dr. Hauschkan tapaan

12.1.2011

Kauneuden näkyvin merkki on terve iho. Oikeaoppiset ihonhoitorutiinit, liikunta, riittävä uni, rentoutusharjoitukset sekä täysipainoinen ravinto vaalivat niin sisäistä kuin ulkoistakin kauneutta. Herätä kauneutesi – Hyvinvointia luonnosta Dr. Hauschkan tapaan (Gummerus) korostaa oman kauneuden löytämistä ja jo olemassa olevan kauneuden vaalimista. Jokainen on kaunis, kun hyväksyy itsensä.

”Ihminen ei näe mitään asiaa ennen kuin on nähnyt sen kauneuden”. Näin kirjoitti Oscar Wilde ja Susan West Kurzin mukaan tämä pätee varsinkin itseemme. Kirjoittaja pyrkii kirjassaan osoittamaan, että jokainen elämänvaihe tarjoaa ainutkertaisia mahdollisuuksia nauttia niin sisäisestä kuin ulkoisesta kauneudesta.

”Opittuani viimein tuntemaan itseni ymmärsin, että kauneus on säkenöivää, iloista, itseen kohdistuvaa rakkautta ja että sitä on jokaisessa ihmisessä. Tämä sisäinen kauneus vaikuttaa ulkoiseen kauneuteen parantamalla ihon terveyttä, muokkaamalla vartalon muotoa ja liikkeitä ja synnyttämällä säteilyä, joka vaikuttaa myönteisesti meitä ympäröiviin ihmisiin,” Susan West Kurz kertoo.

Terveyden ja kauneuden syntysija on määräperässä. Dr. Hauschkan periaatteena on, että elinvoima antavat kasvit ovat niin ruokavalion, ihonhoidon ja siten myös kauneuden perusta. Herätä kauneutesi -teos esittelee Dr. Hauschkan periaatteiden mukaan valittuja ihonhoitotuotteita, jotka yhdessä muiden hoitomuotojen kanssa voivat palauttaa ihon kauneuden ja parantaa sen mahdolliset häiriöt, kuten aknen, couperosan, ruusufinnin ja ennenaikaisen vanhenemisen. Kirjan ohjeilla voi myös itse valmistaa yrttisekoituksia edullisista ja helposti saatavilla olevista raaka-aineista. Lisäksi teos sisältää yli 60 ruokaohjetta, joissa on käytetty ihoa vahvistavia ja helliviä raaka-aineita.

Itävaltalainen kemisti, tohtori Rudolf Hauschka oli kokonaisvaltaisen terveydenhoidon edelläkävijä, joka kehitti 1960-luvulla kosmetologi Elisabeth Sigmundin kanssa yrttien lääkinnällisiä ominaisuuksia hyödyntäviä ihonhoitotuotteita. Nykyisin Dr.Hauschka tunnetaan ekologisesti tuotettuna ihonhoito- ja kosmetiikkasarjana, johon monet meikkitaiteilijat ja huippustylistit luottavat.

Susan West Kurz ja Tom Monte, Herätä kauneutesi – Hyvinvointia luonnosta Dr. Hauschkan tapaan
Alkuteos Awakening Beauty the Dr. Hauschka Way
Suomentanut Ulla Lempinen
208 sivua

Susan West Kurz
Yhdysvaltalainen Susan West Kurz on menestynyt kokonaisvaltaisen kauneuden ammattilainen sekä Dr. Hauschka Skin Care Inc. perustajajäsen ja toimitusjohtaja. Hän on työskennellyt ihonhoidon ja kauneusteollisuuden parissa jo 25 vuotta.