Entisen rikostutkijan romaani Annoin sinun mennä on kevään yllätyksellisin psykologinen trilleri

1.2.2017

Menestyskirja Annoin sinun mennä on Ison-Britannian keskusrikospoliisissa työskennelleen Clare Mackintoshin esikoisteos, jonka nokkela juonenkuljetus on saanut lukijat pauloihinsa. Vangitseva, ovela ja piinaava psykologinen trilleri menee ihon alle, ja kirjan tyrmäävää juonenkäännettä on kehuttu yhdeksi kaikkien aikojen nerokkaimmista. Clare Mackintosh vierailee Helsingissä Dekkariviikolla 14.–16.6.2017.

Äiti päästää irti pienen poikansa kädestä, auto ilmaantuu kuin tyhjästä, ja silmänräpäyksessä kaikki muuttuu. Millainen kuljettaja pakenee onnettomuuspaikalta? Tapaus jää kalvamaan rikoskomisario Ray Stevensiä, joka ryhtyy hakemaan oikeutta jokaisen vanhemman pahinta painajaista elävälle äidille, hinnalla millä hyvänsä. Poikansa menettänyt Jenna Gray pakenee suruaan syrjäiseen mökkiin Walesin rannikolla. Hän haluaa epätoivoisesti jättää koko entisen elämänsä taakseen, mutta menneisyys ja muistot hirvittävästä marraskuisesta illasta palaavat vainoamaan häntä järkyttävin seurauksin.

”Hyytävä, vangitseva ja eläytyvä” – Paula Hawkins
”Hätkähdyttävä käänne” – Daily Express
”Ylittää Kiltin tytön ja Naisen junassa” – Jane Moore
”Juonenkuljetuksen mestarinäyte” – Jojo Moyes

Clare Mackintoshille on myönnetty kirjastaan merkittävä brittiläinen rikoskirjallisuuspalkinto Theakston's Old Peculier Crime Novel of the Year Award ja parhaalle ranskaksi käännetylle rikoskirjalle myönnettävä Prix Polar International.  Mackintoshin seuraava romaani ilmestyy suomeksi keväällä 2018.

Clare Mackintosh:
Annoin sinun mennä
Alkuteos I Let You Go
Suomennos Päivi Pouttu-Delière
450 sivua

Clare Mackintosh

Kirjailija

Clare Mackintosh

Brittiläinen Clare Mackintosh työskenteli poliisina kaksitoista vuotta, mm. rikostorjuntayksikössä. Nykyisin hän kirjoittaa päätoimisesti ja asuu Wale...