Diorin salaisuus on hurmaava romaani muotiluomuksista ja aikansa ahtaita rooleja rikkoneista naislentäjistä

19.10.2021

Australialainen bestseller-kirjailija Natasha Lester kirjoittaa kansainvälisissä menestysromaaneissaan urheista naisista, jotka uhmaavat aikansa ahdasta naiskuvaa. Diorin salaisuus on unohtumaton tarina toisen maailmansodan aikana vastarintaliikkeeseen kuuluneista naisista, ikuisesta rakkaudesta, sanoin kuvaamattomasta petoksesta ja mittaamattoman arvokkaasta muotileninkien kokoelmasta. Fiktiivisen tarinan taustalla on historiallisia tapahtumia ja henkilöitä: muotisuunnittelija Christian Dior ja hänen sisarensa, keskitysleiriltä selviytynyt vastarintataistelija Catherine Dior sekä joukko naislentäjien pioneereja.

Englanti 1939: Skye Penrose on yksi ensimmäisistä naisista Royal Air Forcea avustavien siviililentäjien joukossa. Kohtaaminen nuoruudenystävä Nicholasin kanssa tuo sodan keskelle ilonpilkahduksen ja uusia tuttavuuksia: Nicholasin ranskalaisen kihlatun Margaux Jourdanin ja tämän ystävän Catherine Diorin. Kolmikolla ei ole aavistustakaan edessä siintävistä vaaroista.

Pariisi 1947: Christian Dior esittelee ensimmäisen kokoelmansa sodasta toipuvalle maailmalle. Hän nimeää ensimmäisen parfyyminsa, Miss Diorin, vastarintaliikkeessä taistelleen sisarensa kunniaksi.

Englanti 2012: Muotikonservaattori Kat Jourdan löytää isoäitinsä mökiltä vaatekomerollisen Diorin leninkejä. Vaatteet vievät Katin isoäidin vaietun menneisyyden jäljille.

Natasha Lester kertoo kaikkien romaanissaan nimeltä mainittujen Avustavien lentokuljetusjoukkojen ATA:n naispuolisten lentäjien olevan oikeita ihmisiä. Myös ”[m]onet kirjassa kuvatut ATA:han liittyvät tapahtumat perustuvat todellisuuteen. Kaikki naislentäjiä koskevat vastenmieliset sitaatit sanoma- ja aikakauslehdissä ovat aitoja, kuten ovat myös ensimmäinen lehdistötilaisuus ja se, että naiset lensivät avo-ohjaamollisia koneita Skotlantiin läpi palvelusaikansa ensimmäisen talven”, hän kertoo.

Natasha Lester työskenteli markkinoinnin johtotehtävissä ennen kuin palasi yliopistoon ja ryhtyi opiskelemaan luovaa kirjoittamista. Nykyään The New York Times -bestselleristin teoksia julkaistaan ympäri maailmaa. Häneltä on aiemmin suomennettu romaani Ranskalainen valokuvaaja.

Natasha Lester: Diorin salaisuus
508 sivua
alkuteos The Paris Secret
suomentaneet Terhi Leskinen ja Jaakko Kankaanpää
myös äänikirjana, lukija Usva Kärnä

Natasha Lester

Kirjailija

Natasha Lester

Australialainen Natasha Lester työskenteli L'Oréalin markkinointijohtajana, kunnes palasi yliopistoon opiskelemaan luovaa kirjoittamista. New York Tim...