Suomen tietokirjailijat ry palkitsi Juha T. Hakalan

31.1.2012

Suomen tietokirjailijat ry:n Oppikirjailijapalkinnot jaettiin Educa-messuilla lauantaina 28. tammikuuta. Yksi viidestä palkitusta on kasvatustieteen professori ja kirjailija Juha T. Hakala. Palkinto on suuruudeltaan 8 000 euroa. Palkinnot myönnetään tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta oppikirjatuotannosta.

Suomen tietokirjailijat ry perustelee Juha T. Hakalan palkitsemista seuraavasti:

”Monet Hakalan kirjoista ovat ajankohtaisia nykymaailman tulkinnassa.  Näistä mainittakoon teokset Informaatiohyöky: tiedon ja osaamisen hallinta työelämässä (2006) ja Pakattu aika: kiireen imusta hallittuun hidasteluun (Gummerus 2010). Hakala on osallistunut kriittisesti keskusteluun työelämän muutoksista. Hän on arvioinut, että työelämästä on häviämässä kohtuus, ja työ nielaisee tekijänsä kokonaan; erityisesti isät ovat vaaravyöhykkeessä. Leppoistaminen, kohtuus ja pienet arjen teot ovat tyypillisiä aiheita, joita hän haluaisi tuoda nykymaailmaan kiireen ja suorittamisen sijaan.

Hakala on kirjoittanut myös lasten kasvatuksesta. Tästä on esimerkkinä hänen kirjansa Onnellinen lapsi (Gummerus 2011). Isyyttä käsittelevä kirja Isän kasvatusoppi (Gummerus 2009) on päässyt jo kolmanteen painokseen.  Juha T. Hakalan kirjat eivät ole luonteeltaan opettavia vaan enemmänkin pohtivia. Hän sanoo kirjoittaneensa kasvatusoppaat myös itselleen, varmasti myös omista kokemuksistaan seitsemän lapsen isänä.”

Juha T. Hakala

Kirjailija

Juha T. Hakala

Juha T. Hakala on kasvatustieteen professori ja filosofi. Hän on kirjoittanut useita tietokirjoja kasvatuksen, tutkivan ajattelun, luovuuden ja lahjak...