Kiihkeä esikoisromaani tutkii naisen vihaa, nuoruuden vimmaa ja noituutta

13.9.2019

Katie Lowen hyytävä Jumalten verta suonissamme pohtii ajankohtaisia teemoja: mitä tapahtuu, kun nuoret naiset kyllästyvät kokemaan voimattomuutta ja kohdistavat vihansa väärintekijöihin? Miksi noituus puhuttelee tässä ajassa niin monia naisia?

Kun Violet Taylor aloittaa opinnot englantilaisen rannikkokaupungin yksityiskoulussa, hän tuntee heti selittämätöntä vetoa kolmen nuoren naisen ryhmään. Pian Violet on vihitty Robinin, Alexin ja Gracen raivokkaan kiihkeän ystävyyden piiriin. Taideopettajansa Annabelin johdolla tytöt uppoutuvat okkultistisiin rituaaleihin ja mytologian vahvoihin naisiin. Samaan aikaan pikkukaupunkia ravistelevat murhat. Miten pitkälle nuoret naiset ovat valmiita menemään kostaakseen väärintekijöilleen? Mikä on totta, ja mikä vimmaisen elämännälän synnyttämää harhaa?


Englantilaisen Katie Lowen esikoisromaani Jumalten verta suonissamme on paitsi ajaton kasvutarina myös häkellyttävän ajankohtainen kuvaus naisen vihasta, nuorten naisten ystävyydestä sekä okkultismin viehätyksestä. Katie Lowe kirjoittaa parhaillaan väitöskirjaa naisten raivosta kirjallisuudessa ja #metoo-liikkeessä.

Gummerus julkaisee syyskuussa myös ranskalaisfeministi Mona Chollet'n tietokirjan Naisia vai noitia? Naisvainot ennen ja nyt (suom. Taina Helkamo). Chollet tutkii kirjassaan naisvainojen vaikutusta ja syitä siihen, miksi noituus vetoaa taas naisiin maailmanlaajuisesti.

Katie Lowe, Jumalten verta suonissamme
Alkuteos The Furies
Suomentanut Kristiina Vaara

351 sivua

Katie Lowe

Kirjailija

Katie Lowe

Katie Lowe on englantilainen kirjailija. Hän valmistui Birminghamin yliopistosta kirjallisuuden maisteriksi ja kirjoittaa nyt väitöskirjaansa naisten ...