Kuinka keskittyä hetkeen? Harjoittele läsnäoloa japanilaisittain

5.8.2020

Menestyskirja Ikigain tekijöiden uutuus Ichigo ichie – Hetkessä elämisen taito japanilaisittain (Gummerus) johdattaa lukijan harjoittelemaan, kuinka keskittyä juuri tähän hetkeen. Kirja neuvoo esimerkiksi, miten järjestää onnistuneet juhlat ja oppia paremmaksi kuuntelijaksi.

Ichigo ichie on japanilainen ajattelutapa, joka kannustaa vaalimaan jokaista hetkeä, koska mikään elämässä ei toistu. Espanjalaislähtöiset Héctor García (Kirai) ja Francesc Miralles avaavat kirjassaan itämaisten filosofioiden käsitteiden ja länsimaisten esimerkkien avulla, miten jokainen voi toteuttaa ichigo ichietä omassa elämässään. Ichigo ichie -hetkiin vaaditaan usein erityinen tilaisuus, inspiroiva paikka, hyvää seuraa ja mindfulnessia eli tietoista läsnäoloa. Tietoisuustaitoja sovelletaan kaikkiin aisteihin, kuten kuuloon.

Näin Ichigo ichie kannustaa paremmaksi kuuntelijaksi:

1) Valitse tärkeitä keskusteluja varten sopiva paikka

2) Katso puhujaa silmiin

3) Karkota häiritsevät ajatukset mielestäsi

4) Kysy, mutta älä keskeytä

5) Älä anna neuvoja, ellei niitä ole sinulta pyydetty

Garcían ja Mirallesin edellinen kirja Ikigai - Pitkän ja onnellisen elämän salaisuus japanilaisittain oli kansainvälinen myyntimenestys. Ichigo Ichie ja Ikigai muodostavat teoskokonaisuuden.

Héctor García (Kirai) ja Francesc Miralles: Ichigo ichie – Hetkessä elämisen taito japanilaisittain
alkuteos Ichigo-Ichie: El arte japonés de vivir momentos inolvidables
suomentanut Satu Ekman
150 sivu

Kirjailijat

Héctor García

Valencialaissyntyinen Héctor García (s. 1981) on asunut Tokiossa vuodesta 2004. Hänen kirainet.com-sivustollaan on yli miljoona seuraajaa.

Francesc Miralles

Francesc Miralles (s. 1968) on Barcelonassa syntynyt musiikin ja kirjallisuuden monilahjakkuus ja psykologiaan ja henkisyyteen erikoistunut toimittaja...