Parempaa retkiruokaa -kirjan reseptit rikastuttavat metsäretkeä

2.8.2017

Minna Jakosuon Parempaa retkiruokaa tarjoaa maukkaat reseptit retkeilijöille, jotka haluavat vaihtelua tavanomaisiin eväsruokiin. Kirja opastaa miten kannattaa varautua pitkälle tai lyhyelle retkelle, kahdestaan tai isommalla porukalla. Parempaa retkiruokaa neuvoo myös, kuinka etsiä lisämakua luonnosta käyttämällä villiyrttejä ja -vihanneksia.

Retkellä ei tarvitse tyytyä nuudeleihin ja eineksiin, vaikka haluaisikin päästä helpolla! Pidemmillä retkillä menoa helpottaa kevyt reppu, riittävä määrä kaloreita ja ruoan monipuolisuus. Parin päivän reissuilla voi keskittyä herkullisiin makuihin ja loihtia tulilla upeita aterioita. Talvella ruoat säilyvät hyvin kylmässä, eikä ruokalasti paina, kun sitä vetää ahkiossa. Myös puhtaan luonnon antia kannattaa hyödyntää retkiruokien suunnittelussa!

Parempaa retkiruokaa sisältää maittavia retkiherkkuja jokaiselle vuodenajalle. Reseptit ovat myös helposti muokattavissa niin kasvis- kuin lihansyöjänkin makuun. Ja aina ei tarvitse lähteä edes retkelle: grilliruoat onnistuvat ihan omalla terassillakin. Kirja on toteutettu yhteistyössä Retkipaikka.fi-palvelun kanssa.

”Jokainen suupala vie minut kauemmas arjesta. Luonto maustaa ruoan, ja ulkoilmassa vietetty aika taivuttaa kiireen alleen.”

Minna Jakosuo on jyväskyläläinen eräopas, joka talvisin käy hiihtovaelluksilla, meloo kesäkuussa Laatokalla ja suuntaa loppukesästä rinkka selässä Lappiin. Vuonna 2015 hän vietti kuukauden yksin erämaassa Lapissa ja kirjoitti siitä suositun blogisarjan. Hän on myös Retkipaikka.fi:n vakituinen avustaja ja suosittu retkeilyluennoitsija ja -opettaja.

Minna Jakosuo:
Parempaa retkiruokaa
128 sivua

Minna Jakosuo

Kirjailija

Minna Jakosuo

Minna Jakosuo on jyväskyläläinen eräopas, joka talvisin käy hiihtovaelluksilla, meloo kesäkuussa Laatokalla ja heittää loppukesästä rinkka selässä Lap...