Jojo Moyesin odotettu uutuus Lainakengissä ampaisi myyntilistojen kärkeen ympäri maailman

27.2.2023

Rakastetun bestselleristin Jojo Moyesin Lainakengissä (Gummerus) ilmestyi alkukielellä helmikuun alussa ja nousi välittömästi myyntilistoille ympäri maailman. Suomeksi romaani ilmestyy tänään. Romanttisen viihteen tähtikirjailijan teoksia on myyty suomeksi jo puoli miljoonaa kappaletta. Lainakengissä on suomennetuista Moyesin teoksista kolmastoista.

Kiihkeästi odotettu Lainakengissä kertoo tarinan kahdesta naisesta: Samista, joka löytää salikassistaan vanhojen mustien avokkaidensa sijaan punaiset krokotiilinnahkaiset Christian Louboutinin korkkarit, sekä Nishasta, jolle kengät oikeasti kuuluvat. Kenkien vaihtuminen kietoo naisten kohtalot yhteen.

Näinä hankalina vuosina olen monien muiden tavoin kaivannut kepeitä tarinoita, kirjoja, joihin voi upputua ja jotka saavat minut nauramaan. Sellaisen kirjan tahdoin nyt kirjoittaa.” – Jojo Moyes

Lainakengissä nousi välittömästi ilmestymisviikollaan bestsellerlistan ykköseksi Britanniassa ja Norjassa. Myös Saksassa kirja nousi heti ilmestyttyään kolmen myydyimmän kärkeen ja Yhdysvalloissa The New York Times -bestsellerlistan kakkoseksi. Romaania ollaan sovittamassa myös tv-sarjaksi.

Kirjailija Jojo Moyesin teoksia luetaan 46 kielellä ja niitä on myyty yli 38 miljoonaa kappaletta. Moyes asuu kolmen lapsensa kanssa maatilalla Essexissä, Englannissa.

Jojo Moyes: Lainakengissä
alkuteos Someone Else´s Shoes
Suomentanut Riina Vuokko
462 sivua
Ilmestyy myös e- ja äänikirjana 10.4., lukija Meri Nenonen

Jojo Moyes

Kirjailija

Jojo Moyes

Lontoossa vuonna 1969 syntynyt Jojo Moyes on valtavan suosittu viihdekirjailija niin Suomessa kuin maailmalla. Hänen teoksiaan luetaan 46 kielellä, ni...