Himoitut soppareseptit paljastuvat

27.2.2014

Helsinkiläinen ravintoloitsija Marc Aulén on koonnut yksiin kansiin suosituimmat keittoreseptinsä. Mukana on esimerkiksi Helsingin parhaaksi keitoksi valitun bouillabaissen ohje. Näyttävässä Sopat!-kirjassa näkyy Marcille ominainen ruokafilosofia: yksinkertaisilla resepteillä ja raaka-aineita kunnioittamalla saadaan nopeasti loihdittua todellisia makunautintoja.

”Haluan tuoda ensimmäisellä kirjallani julki näkemykseni helposta ruoanteosta. Fokuksessa on Sopat! Loistaviin lopputuloksiin ei tarvita tähtitiedettä eikä paljon rahaa. Ei myöskään tarvitse tehdä pitkiä matkoja erikoiskauppoihin. Kaiken lisäksi kirjan ohjeet ovat nopeasti toteutettavissa”, Marc kertoo tavaramerkikseen muodostuneista keitoistaan.

Kirjan aluksi Aulén jakaa keitonteon perusohjeita ja parhaita vinkkejään. Niiden avulla jokaisesta voi tulla oman keittiönsä soppasankari. Kirjassa esitellään noin 30 Aulénin haluttua keittoreseptiä sekä monikäyttöisiä lisukeohjeita, kuten chilinystävät villiinnyttävä nordic dynamite.

Soppamestarin seurana kirjan loppuosassa on vaikuttava tähtikaarti. Mukaan mahtuu rokkikukkoja, Grammy Award -voittaja, europarlamentaarikkoja ja elokuvaohjaaja. Muun muassa Anna Puu, Mikko Kuustonen ja Tarja Cronberg kertovat suhteestaan Marcin ravintolaan ja ruokaan sekä jakavat suosikkisoppareseptinsä.

Kirjan rohkea, värikäs ja iloinen kuvitus herättää huomiota. Kuvat ovat nuoren ja lupaavan valokuvaajan Jaeseong Parkin taidonnäyte.

Marc Aulén
Marc Aulén on helsinkiläinen ravintoloitsija. Ennen ravintola Qulmaa hän pyöritti Hakaniemen hallissa suosittua soppakeittiötä. Marc Aulénin uudet www-sivut aukeavat 27.2. osoitteessa: marcaulen.com.

Marc Aulén: Sopat!
128 sivua

Marc Aulén

Kirjailija

Marc Aulén

Marc Aulén on helsinkiläinen ravintoloitsija. Synnyinkaupungistaan Brysselistä hän päätyi mutkien kautta Suomeen vuonna 1976. Ennen ravintola Qulmaa ...