Sotakirjailija Esa Sirénin Lauri Törnistä kertova romaanisarja saa komean päätöksen

16.8.2018

Sukupolvensa parhaana sotakirjailijana paikkansa vakiinnuttaneen Esa Sirénin romaaneja on myyty yli 200 000 kappaletta. Nyt ilmestyvä Törnin hurjat jääkärit kuvaa jatkosodan veristä ja tuskallista loppua, ja päättää legendaarisesta sotasankarista kertovan sarjan.

Jatkosodan kolmas helmikuu lähestyi puoltaväliä. Venäläisten lisääntynyt aktiivisuus askarrutti jokaista suomalaista etulinjan miestä – olivathan sodan jumalat jo kääntäneet selkänsä heidän etelässä taisteleville saksalaisille asetovereilleen.

Tällaisissa tunnelmissa romaani lähtee liikkeelle. Nyt jos koskaan tarvitaan Törnin jääkärien suoraviivaista taistelutahtoa ja hurjapäistä asennetta. Mukaan Törnin joukkoihin siirtyy 19-vuotias Mauno Koivisto, joka saa tulikasteensa pian joukkoihin liityttyään, kun vihollisen luodit viuhahtavat hänen päänsä ohi vain aavistuksen etäisyydeltä. Moni muu ei ole yhtä onnekas.

Törnin hurjat jääkärit vie keskelle taisteluita muun muassa Kuusiniemessä ja Ägläjärvellä. Lukija pääsee kokemaan tuskat ja voitot yhdessä suomalaisten sotilaiden kanssa. Törnin erityiseksi voitoksi muodostuu heinäkuinen Ravanmäen taistelu, joka nostaa hänet Marskin ritarien joukkoon.

Esa Sirén
Kouvolasta kotoisin oleva kirjailija Esa Sirén (s. 1948) kiinnostui sotakirjallisuudesta jo koulupoikana. Ennen kirjailijaksi ryhtymistään hän teki pitkän uran jääkiekkovalmentajana. Törnin hurjat jääkärit on hänen 14. sotaromaaninsa.

Esa Sirén, Törnin hurjat jääkärit
407 sivua

Esa Sirén

Kirjailija

Esa Sirén

Esa Sirén (s. 1948) on kotoisin Kouvolasta, ja hänellä on takanaan komea ura jääkiekkovalmentajana. Jo koulupoikana sotakirjallisuudesta kiinnostuneen...