Sarjakuvaseikkailu saksalaisten miehittämässä Pariisissa jatkuu

3.4.2012

Fabien Nuryn ja Sylvain Valléen gangsterisaaga Olipa kerran Ranskassa saa jatkoa. Korppien synkkä lento jatkaa Joseph Joanovicin tarinaa pennittömästä romunkerääjästä miljonääriksi ja yhdeksi Ranskan vaikutusvaltaisimmista liikemiehistä. Sarja on ollut myynti- ja arvostelumenestys Ranskassa ja se on palkittu Angoulêmen sarjakuvafestivaaleilla parhaana albumisarjana.

Korppien synkkä lento kertoo kuinka Joseph Joanovici kehittää liiketoimiaan ja suhteitaan toisen maailmansodan aikaisessa Pariisissa. Balkaninjuutalaiselle Joanovicille ei natsien miehittämä kaupunki ole turvallisin paikka ja hyvillä suhteilla miehittäjiin on arvonsa. Joanovici veljeilee niin miehittäjien kuin vastarintaliikkeenkin kanssa. Hän myy natseille romumetallia aseiden valmistusta varten ja hankkii väärennettyjä asiakirjoja juutalaisille työntekijöilleen.

Tosipohjaista albumisarjaa on kiitetty niin tyylikkäästä ajankuvastaan kuin uskomattomilta tuntuvista juonenkäänteistään. Korppien synkkä lento on sarjan toinen osa.

Fabien Nury
Fabien Nury (s. 1976) on palkittu käsikirjoittaja ja intohimoinen elokuvaharrastaja. Vuonna 2011 Angoulêmen sarjakuvafestivaalien palkintosarjassa oli kolme hänen työtään. Nury asuu Pariisissa.

Sylvain Vallée
Sylvain Vallée on Brysselissä opiskellut freelance-kuvittaja. Hänen ensimmäinen sarjakuva-albuminsa ilmestyi vuonna 1997. Olipa kerran Ranskassa -sarjan lisäksi Vallée on piirtänyt muun muassa Gil St André
-sarjaa.

Olipa kerran Ranskassa – Suuri gangsterisota. Osa 2. Korppien synkkä lento
alkuteos Il Etait une fois en France by Nury & Vallée © 2008, Editions Glénat
suomentanut Markku Salo
60 sivua