Rakastettu ranskalaiskomisario Adamsberg selvittää myrkyllisiä salaisuuksia

21.6.2018

Ranskan suosituimman dekkaristin Fred Vargasin Kalmankuoriaiset jatkaa Pariisin rikospoliisin murharyhmän omaperäisestä johtohahmosta, komisario Adamsbergistä kertovaa sarjaa. Vargasin kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti yli 10 miljoonaa kappaletta, ja niitä on käännetty 45 kielelle. Hän on voittanut neljästi CWA International Dagger -rikoskirjallisuuspalkinnon.

Komisario Adamsberg saa selvitettäväkseen auton yliajaman naisen kuoleman. Epäiltyjen joukossa ovat sekä naisen aviomies että rakastaja. Samoihin aikoihin Adamsbergin huomion kiinnittää myös merkillinen kuolemantapausten sarja, jossa kolme vanhaa miestä on kuollut hämähäkin puremaan. Erikoisen tapauksesta tekee se, että erakkohämähäkki ei ole koskaan ennen vaatinut kuolonuhreja.

”Erinomaista Vargas-vuosikertaa edustava Kalmankuoriaiset yhdistää jälleen kirjallisen mielikuvituksen, eläintieteellisenasiantuntemuksen ja juonittelut, joissa ei näytä olevan päätä eikä häntää.” –Lire

Fred Vargas
Eurodekkarin ykköstähti Fred Vargas (s.1957) on koulutukseltaan kulkutauteihin ja keskiajan luihin erikoistunut arkeologi. Juuri arkeologia tutustutti kirjailijan vanhoihin legendoihin ja innoitti häntä kirjoittamaan dekkareita.

Fred Vargas, Kalmankuoriaiset
alkuteos Quand sort le recluse
suomentanut Marja Luoma
464 sivua

Fred Vargas

Kirjailija

Fred Vargas

Ranskan arvostetuin dekkarikirjailija Fred Vargas (s. 1957) on koulutukseltaan kulkutauteihin ja keskiajan luihin erikoistunut arkeologi. Juuri arkeol...