Opas unelmien vaatekaappiin, kauniiseen oloon ja laskuvirran tyrehdyttämiseen

7.3.2016

Tuskastuttaako sinua kun täpötäydestä kaapista ei taaskaan löydy mitään päällepantavaa? Ostitko viime palkkapäivänä vaatteen, jonka olet jo unohtanut? Tiedätkö ylipäätään, mihin rahasi kuluvat? Entinen himoshoppaaja Hannele Lampela jakaa kirjassaan Täydellinen vaatekaappi tuhlaamatta oppinsa, joiden avulla löydät avaimet rauhallisempiin aamuihin ja nautintoon siitä, kun kaapista löytyy aina sopivia vaatteita.

Täydellinen vaatekaappi tuhlaamatta kertoo muodista ja pukeutumisesta kiinnostuneelle, miten voi edelleen nauttia shoppailusta, mutta säästää samalla rahaa, kuinka vaatekaappi kannattaa järjestää ja miksi kenelläkään ei pitäisi olla varaa ostaa halpoja vaatteita. Taloudellisten syiden rinnalle Lampela nostaa ekologiset ja eettiset kysymykset. Lisäksi hän kirjoittaa haluamisen psykologiasta, rahankäytön tavoista ja niiden muuttamisesta.

Tämän vuoden alusta alkaen tekstiilijätettä ei saa enää viedä kaatopaikalle, vaan ehjät ja uudelleenkäyttöön sopivat vaatteet on vietävä kierrätykseen. Huonoksi mennyt materiaali sen sijaan laitetaan edelleen sekajätteeseen, ja kunnasta riippuen se hyödynnetään esimerkiksi jätevoimaloiden energiaksi. Turhienkin vaatteiden tekemiseen kuluu luonnonvaroja ja ne jäävät rasittamaan ympäristöä. Lisäksi jokaisen vaatteen takaa löytyy ihminen, joka on valmistanut sen”, Lampela toteaa.

Kirjassa on runsaasti tehtäviä, kuten tyylin aarrekartta ja eroon turhakkeista. 10 vinkkiä -osiot opastavat muun muassa vaatekaapin organisoinnissa ja alennusmyynneissä. ”Tehtävien avulla löydät oman tyylisi, saat laskut hallintaasi ja tiedät, mihin sinulla on varaa ja mihin ei. Välillä voi sattua sieluun, mutta usko pois, se on sen arvoista – huomaat sen viimeistään sillä hetkellä kun pankkitililläsi onkin yhtäkkiä ylimääräistä ja näet peilistä vihdoin ihmisen, johon voit olla tyytyväinen”, Hannele Lampela toteaa.

Hannele Lampela, Täydellinen vaatekaappi tuhlaamatta – Onnellisen ostamisen salaisuus
kuvat: Dominika Montonen-Koivisto
100 sivua

Hannele Lampela

Kirjailija

Hannele Lampela

Hannele Lampela on toimittaja ja suositun Rakkaudella, Hannele -blogin pitäjä, jolle muoti ja pukeutuminen ovat tärkeitä. Hannele halusi kirjoittaa ai...