Mausteinen Sirocco-keittokirja jatkaa menestyksekkään Persianan jalanjäljissä

7.2.2017

Iranilaissyntyisen Sabrina Ghayourin Sirocco-keittokirja sisältää yli 100 herkullista reseptiä, jotka tuovat ruoanlaittoon itämaista inspiraatiota. Palkitun Persianan tekijän uutuuskirjassa on jotain jokaiselle, kaipasitpa sitten hyödyllisiä vinkkejä aamiaiselle, lounaalle tai päivälliselle tai ideoita pikkupurtaviin.

Kirjan monet lähi-itävaikutteiset, vivahteikkaat ruokalajit ovat konstailematonta kotiruokaa. Sabrina Ghayour jakaa sekä suosikkireseptinsä että kokkaustyylin, jossa helppous ja maukkaat maut ratkaisevat. Lisäksi Ghayour kertoo niksit keittiöstä valmiiksi löytyvien ainesosien hyödyntämiseen ja rohkaisee erilaisiin kokeiluihin. Kotikokki saa kirjasta myös uutta itsevarmuutta ruokien maustamiseen.

Sirocco yhdistää nopean valmistusajan, länsimaiset ainekset sekä Lähi-idän makumaailman ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi, joka inspiroi ruoanlaittajia kautta maailman.

”Ansaittu myyntimenestys Persiana osoitti, kuinka hyvin Sabrina Ghayour tekee eksoottisesta helposti lähestyttävää, ja samassa hän onnistuu Siroccossa.” – Nigella Lawson

”Kaikki näyttää upealta ja maistuu vivahteikkaalta, eikä mikään kuitenkaan ole vaikeatekoista.” – A Little Bird

Lontoossa asuva Sabrina Ghayour on todellinen tähtikokki. Persiana myytiin kymmeneen maahan, ja Sirocco jatkaa samalla menestyksen tiellä: heti ilmestyessään kirja nousi bestseller-listan kärkeen Britanniassa ja on saanut valtavasti positiivista huomiota mediassa ja blogeissa.

Sabrina Ghayour
Sirocco – Idän tuulia keittiöön
Alkuteos Sirocco – Fabulous Flavours from the East
Suomennos Jenna Pahlman
240 sivua

Sabrina Ghayour

Kirjailija

Sabrina Ghayour

Lähi-idän ruokamaailman nouseva tähti Sabrina Ghayour on karismaattinen iranilaissyntyinen kokki ja ruokatoimittaja. Hän pyörittää Lontoossa säännölli...