Huippusuositun tanskalaiskirjailijan Jussi Adler-Olsenin dekkari Poika varjoista pureutuu siirtolaisuuteen

8.6.2016

Lukijoiden rakastama Jussi Adler-Olsen käsittelee uusimmassa dekkarissaan erittäin ajankohtaista aihetta: ihmisiä vailla omaa kotia, maata tai kansalaisuutta. Poika varjoista on viides, itsenäinen kirja taitavasti kudotussa dekkarisarjassa, joka kertoo Osasto Q:sta, sen johtajasta, apulaispoliisikomisario Carl Mørckistä sekä hänen omintakeisista avustajistaan Assadista ja Rosesta. Uusin dekkari on taattua Adler-Olsenia: yhteiskunnallisen aiheen lisäksi se sisältää vakuuttavia henkilöhahmoja, huumoria ja vauhdikkaita tilanteita.   

Viisitoistavuotias Marco kuuluu setänsä Zolan johtamaan kerjäämiseen ja ryöstelyyn erikoistuneeseen siirtolaisjoukkoon, jolle Kööpenhaminan syrjäisimmätkin sivukujat ovat tuttuja. Kun Marco saa järkyttävällä tavalla selville, että Zola joukkioineen ei kaihda mitään keinoja rikastuakseen, hän pakenee ja piiloutuu paremman, rehellisemmän elämän toivossa. Käy ilmi, että Marcoa etsivät muutkin kuin hänen hylkäämänsä perhe – eikä kenelläkään olisi mitään sitä vastaan, että Marco hiljenisi lopullisesti.

Samaan aikaan ratkaisemattomia rikoksia selvittävän Osasto Q:n Carl Mørck kollegoineen saa hoitaakseen kummallisen katoamistapauksen. Myös Mørck haluaisi jututtaa Marcoa, ja tämä huomaa pian piilopaikkojensa käyneen vähiin.

Osasto Q:sta kertova sarja on tehnyt Adler-Olsenista kansainvälisen kirjailijatähden, jonka kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti yli 15 miljoonaa kappaletta. Sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet dekkarit Vanki, Metsästäjät, Pullopostia ja Tapaus 64

Jussi Adler-Olsen: Poika varjoista
Alkuteos Marco Effekten
Suomennos Katriina Huttunen
Kansi Tuomo Parikka
553 sivua

Jussi Adler-Olsen

Kirjailija

Jussi Adler-Olsen

Tanskalainen Jussi Adler-Olsen (s. 1950) on saavuttanut suuren suosion Carl Mørckin johtamasta Osasto Q:sta kertovalla dekkarisarjallaan muun muassa k...