Vegaanihaaste-kirja tarjoaa helpot ja herkulliset ohjeet koko kuukaudeksi

2.1.2017

Tammikuinen Vegaanihaaste-kampanja on jo muutaman vuoden ajan innostanut tuhansia ihmisiä kokeilemaan ruokaa, joka on valmistettu ilman eläinperäisiä tuotteita. Maarit Kytöharjun värikäs ja rento keittokirja Vegaanihaaste – 31 päivää herkutellen auttaa sekasyöjää valmistamaan vegaaniherkkuja ja antaa uusia ideoita myös kokeneelle vegaanille.

Vegaanihaaste sisältää ohjeet helppoihin arkiruokiin, viikonlopun satsauksiin, tahnoihin, dippeihin, salaatteihin ja tietenkin herkkuihin. Kirjan reseptit sopivat vegaaniuteen jo vihkiytyneiden lisäksi kasvis- ja sekasyöjille, jotka haluavat ottaa haasteen vastaan ja kokeilla vegaaniruokaa kuukauden ajan. Kirjan rento ote ja värikylläiset, retrohenkiset valokuvat tuovat tekemisen meininkiä kotikeittiöön ja tarjoavat kokkailuun ideoita, jotka takuulla jäävät käyttöön.

 Idea kirjaan syntyi, kun Maarit Kytöharjun oma tytär haastoi hänet mukaan vuosi sitten. ”Yritin aluksi kiemurrella ja helpottaa tehtävää kasvisruokahaasteeksi. Pelkäsin, että olen ryhtymässä kuukauden mittaiseen vapaaehtoiseen askeesiin ja herkuista kieltäytymiseen, mutta kävikin päinvastoin! Kun jouduin ottamaan arkiruokaan uuden näkökulman, ruokavaliooni tuli uusia raaka-aineita, opin paljon maustamisesta, huomasin miten paljon turhaa rasvaa arkiruokaani oli päätynyt esimerkiksi juuston muodossa – ja miten vähän lopulta kaipasinkaan lihaa lautaselleni”, kertoo Kytöharju omista kokemuksistaan.

Maarit Kytöharju
Vegaanihaaste
31 päivää herkutellen
127 sivua, sidottu
Valokuvat Maarit Kytöharju
Ulkoasu Jarkko Hyppönen

Maarit Kytöharju

Kirjailija

Maarit Kytöharju

Maarit Kytöharju on helsinkiläinen kulttuurielämän kuvaamiseen erikoistunut valokuvaaja ja utelias ruokakirjoittaja ja -kuvaaja, jonka intohimo hyvään...