Jahtiopas on Suomen ensimmäinen metsästyssovellus älypuhelimeen

15.2.2013

Jahtiopas on Suomen ensimmäinen mobiilisovellus, joka sisältää tuhdin paketin metsästykseen liittyvää tietoa, joka pitäisi muuten muistaa ulkoa tai jonka olisi hyvä olla helposti käsillä metsällä. Jahtiopas on tarkoitettu kaikille metsästäjille – siitä hyötyvät sekä vasta-alkajat että kokeneet konkarit.

Gummerus ja Suomen Metsästäjäliitto ry ovat tuottaneet yhdessä Jahtiopas-sovelluksen, joka on laaja metsästäjän tietopankki. Sen avulla voi kerrata riistaeläinten lajitunnistustietoja, harjoitella riistalaukauksen oikeaa osumakohtaa, seurata metsästysaiheisia uutisia, määrittää luodin lentoradan ballistiikkaohjelmalla ja pitää kännykkäkuvilla täydennettyä riistapäiväkirjaa – kaikki tämä kätevästi omalla puhelimella, missä ja milloin tahansa. Mukana on myös kattava turvallisuuspaketti.

Jahtioppaan sisältöjä päivitetään ja kehitetään säännöllisesti. Se tarjoaa ajankohtaista, helposti mukana kulkevaa sekä hyödyllistä tietoa, joka on saman tien saatavilla ja selattavissa vaikkapa hirvipassissa.

Jahtioppaan tärkeimmät ominaisuudet:
- Tekstiä ja kuvia sisältävä Riistapäiväkirja omien metsästysmuistojen tallentamiseen.
- Yli 60 lajin Tunnistaminen-osio, jossa on myös lajikohtaiset metsästysajat sekä patruunavaatimukset eri riistalajeille. 
- Seitsemän eläimen Riistalaukaussimulaattori tehokkaan osuma-alueen harjoittelua varten. Simulaattori kertoo myös eri osumien vaikutuksista ja jäljistä.
- Hirvikello, joka havainnollistaa tehokkaat osuma-alueet.
- Metsästysaiheiset Uutiset.
- Riista-/kohdelähtöinen Luodin lentoratalaskuri.
- Kattava turvallisuuspaketti, jossa käsitellään omissa osioissaan mm. turvallisuutta aseiden kanssa, hirvijahdissa ja koiran kanssa. Osiossa on myös turvallisuusohjeet metsästyksen johtajalle.

Sovelluksen teknisestä toteutuksesta vastaa AppGyver Oy ja se on ladattavissa kokonaisuudessaan tai ilmaisena kokeiluversiona App Storesta. Android-versiota viimeistellään parhaillaan ja se julkaistaan Google Play -sovelluskaupassa mahdollisimman pian. Lähitulevaisuudessa julkaistaan lisäksi Windows-puhelimiin sopiva versio. Sovelluksen omalle verkkosivulle www.jahtiopas.fi päivitetään aina viimeisin tilannetieto uusien versioiden julkaisuajoista. 

Jahtiopas-mobiilisovellus
Gummerus & Suomen Metsästäjäliitto ry

Lisätietoja
www.jahtiopas.fi