Rakastettu menestyskirjailija Linda Olsson Helsinkiin ja Turun kirjamessuille lokakuun alussa

14.9.2015

Jo esikoisromaanillaan Laulaisin sinulle lempeitä lauluja maailmanmaineeseen noussut kirjailija Linda Olsson vierailee Suomessa lokakuun alussa. Olsson kiertää kertomassa tänä vuonna ilmestyneestä romaanistaan Kun mustarastas laulaa Helsingissä 1.–2.10. ja Turussa 3.–4.10. Uutuusromaani on Olssonin neljäs, ja se on vahva kertomus kirjallisuuden ihmisiä yhdistävästä voimasta.

Kolme yksinäistä, hiljaisuuteen eristäytynyt Elisabeth, antikvariaatistaan luopunut leskimies Otto ja nuori, herkkä sarjakuvapiirtäjä Elias, asuvat samassa tukholmalaisessa kerrostalossa. He kaikki ovat ajautuneet elämässään merkityksettömään umpikujaan. Kirjojen kautta naapurukset kuitenkin hiljalleen löytävät odottamattoman yhteyden, ensin toisiinsa ja lopulta myös itseensä.

Olssonin esikoisromaani Laulaisin sinulle lempeitä lauluja saa maailman kantaesityksensä Oulun kaupunginteatterissa 13.11. Näytelmän ovat Olssonin romaanista dramatisoineet Satu Rasila ja Merja Larivaara. Ohjaus on Satu Rasilan ja rooleissa nähdään Merja Larivaara ja Anneli Niskanen. Puvustuksen ja lavastuksen on suunnitellut Jyrki Seppä.

Linda Olsson, Kun mustarastas laulaa
alkuteos I skymningen sjunger koltrasten
suomentanut Anuirmeli Sallamo-Lavi
320 sivua

Linda Olsson

Kirjailija

Linda Olsson

Linda Olsson (s. 1948) työskenteli lakimiehenä Tukholmassa ja muutti perheineen Keniaan 1980-luvun puolivälissä. Hän asui sen jälkeen monissa paikoiss...