Odotettu trilleri saatavilla suomeksi jo sen kansainvälisenä ilmestymispäivänä: Clare Mackintoshin Panttivanki ilmestyy 22.6.

1.6.2021

Menestyskirjailija Clare Mackintoshin kiihkeästi odotettu lentokonetrilleri Panttivanki ilmestyy Suomessa samaan aikaan kuin Britanniassa ja Yhdysvalloissa, sen kansainvälisenä julkaisupäivänä 22.6.2021. Mackintosh saapuu Suomeen syyskuussa, mikäli koronatilanne sallii. Hän kertoo uutuuskirjastaan Dekkarifestivaaleilla.

Tunnelma suoran Lontoo–Sydney-yhteyden avajaislennolla on sähköinen. Mina on yksi lentoemännistä historiallisella lennolla. Kesken lennon hän saa hyytävän viestin nimettömältä matkustajalta, joka aikoo varmistaa, ettei kone tule koskaan pääsemään määränpäähänsä. Minalla on mahdollisuus pelastaa koneellinen ihmishenkiä. Tai sitten se yksi kaikkein tärkein…

Panttivanki on ovelien psykologisten trillerien mestarin Clare Mackintoshin piinaava ja ajankohtainen uutuus, jossa hän päivittää klassisen suljetun tilan jännärin ilmastonmuutoksen aikakauteen.

Oli hämmentävää ja toisaalta myös inspiroivaa kirjoittaa lentomatkustamista vastustavasta liikkeestä samaan aikaan kun koko ala oli lähes kokonaan pysähdyksissä. Hämmästyin lukiessani, miten suuri positiivinen vaikutus lentoliikenteen vähenemisellä on ollut ympäristölle näin lyhyessä ajassa. On mahdotonta tietää, miltä maailma näyttää tulevaisuudessa, mutta olen melko varma siitä, että tapamme matkustaa muuttuu pysyvästi”, Mackintosh kirjoittaa kirjan jälkisanoissa.

Odottamattomista juonenkäänteistä tunnettu Mackintosh saapuu Suomeen syyskuussa, mikäli koronatilanne sallii. Hän kertoo uutuuskirjastaan suomalaislukijoille Dekkarifestivaaleilla 18.9.2021.

Clare Mackintosh on kansainvälisesti menestynyt bestsellerkirjailija ja entinen poliisi. Walesissa asuvan Mackintoshin teoksia julkaistaan yli 40 maassa ja niitä on myyty yli 2 miljoonaa kappaletta. Gummerus on julkaissut aiemmin Mackintoshilta trillerit Annoin sinun mennä (2017), Minä näen sinut (2018), Anna minun olla (2018) ja kirjailijan omiin kokemuksiin pohjautuvan romaanin Lopun jälkeen (2019).

Clare Mackintosh: Panttivanki
419 sivua
alkuteos Hostage
suomentanut Marja Luoma
Ilmestyy 22.6. kovakantisena, e-kirjana ja äänikirjana, lukija Krista Putkonen-Örn

Clare Mackintosh

Kirjailija

Clare Mackintosh

Brittiläinen Clare Mackintosh työskenteli poliisina kaksitoista vuotta, mm. rikostorjuntayksikössä. Nykyisin hän kirjoittaa päätoimisesti ja asuu Wale...