27.7.2015
Onko erilaisten vaivojen hoitoon olemassa muita vaihtoehtoja kuin lääkkeiden popsiminen? Voisiko vaivan syytä hoitaa jo ennen kuin oireet käyvät niin pahaksi, ettei niihin auta kuin kirurgin veitsi? Luontaishoidot-kirja esittelee erilaisia hoitomuotoja ja neuvoo kansantajuisesti, mikä sopii mihinkin vaivaan.
Vaihtoehtoisista hoitomuodoista on tullut yhä suositumpia niin stressaavan arjen tasapainottajana kuin kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukena. Luonnonmukaisia hoitomuotoja on tarjolla valtavasti, mutta kovinkaan moni ei tiedä, mitä mikäkin hoitomuoto pitää sisällään ja sopisiko se juuri hänelle.
Refleksologina ja hierojana toimiva Ulvi Wirén esittelee teoksessa Luontaishoidot Suomessa tarjolla olevista hoitomuodoista yli neljäkymmentä. Näitä ovat muuan muassa vyöhyketerapia, reiki, kiropraktiikka, kiinalainen lääketiede, kansanparannus, shiatsu, aromaterapia, ayurveda, aromaterapia, osteopatia, hermoratahieronta ja kuppaus.
”Kun olin nuori lääketieteen opiskelija ja harjoittelin sairaalassa ja terveyskeskuksessa Virossa kolmekymmentä vuotta sitten, panin merkille, että lääketieteellisestä hoidosta oli joskus yllättävän vähän apua. Lääkärit tekivät kaiken voitavansa, mutta potilaiden vointi koheni vain vähän tai ei ollenkaan, ja pian he olivat taas huonossa kunnossa. Erityisesti terveyskeskuksessa jouduin usein todistamaan tällaisia tapauksia. Myöhemmin lääkärinä työskennellessäni sain yhä enemmän kokemusta siitä, miten hankalaa on hoitaa potilaita, joilla on erilaisia epämääräisiä vaivoja, vaikka tutkimuksissa ei löydy juuri mitään normaalista poikkeavaa”, Wiren kertoo.
Luontaishoidoille on ominaista kokonaisvaltainen ja yksilöllinen vaikutus. ”Jokaisen, joka haluaa löytää itselleen parhaiten sopivan avun luontaishoidosta, täytyy vain pitää mieli avoimena ja luottaa omaan sisäiseen viisauteensa. Jos jokin terapiamuoto tuntuu erityisen kiinnostavalta, sitä kannattaa kokeilla”, Wirén kannustaa.
Luontaishoidot – Löydä itsellesi sopiva hoitomuoto
128 sivua