Marko Kilven Elävien kirjoihin -romaanista tehdään elokuva

10.2.2012

Tuotantoyhtiö Blind Spot Pictures aloittaa Marko Kilven Elävien kirjoihin -rikosromaaniin (Gummerus) perustuvan elokuvan kuvaukset maaliskuussa. Elokuvan toteutuminen sai vahvistuksen, kun Suomen elokuvasäätiö antoi hankkeelle myönteisen tuotantotukipäätöksen keskiviikkona. Aku Louhimiehen ohjaama huumerikosdraama kuvataan Pohjois-Savon alueella, pääosin Kuopiossa.

Elävien kirjoihin (2011) on Kilven kolmas romaani, ja se sai tänä vuonna Kuopion kaupungin jakaman Savonia-palkinnon. Palkintoraati luonnehti teosta suomalaisen rikoskirjallisuuden huipuksi. Esikoisromaanistaan Jäätyneitä ruusuja (2008) Kilpi sai Vuoden johtolanka -palkinnon, ja hänen toinen romaaninsa Kadotetut (2009) oli sekä Finlandia- että Savonia-palkinnon ehdokkaana.

Elävien kirjoihin kuvaa huumepoliisin rankkaa arkea. Vanhempi konstaapeli Olli Repo joutuu pitkän toipilasajan jälkeen omapäisen, kokeneen huumepoliisin kumppaniksi. Uutta työparia Eliasta on syytetty kyseenalaisten metodien käyttämisestä työssään ja Ollin on selvitettävä onko huhuilla perää. Eliaksen ajattelutapa saa kuitenkin jalansijaa Ollin maailmankuvassa, eivätkä rajoja venyttävät toimintatavat tunnu enää niin vääriltä.

Elokuvan toinen päähenkilö on nuori nainen, Pike, joka ansaitsi elantonsa kovan luokan huumebisneksellä. Raskas vankilatuomio sekä vankilassa synnytetty esikoinen käänsivät kuitenkin Piken elämässä uuden lehden. Vapauduttuaan vankilasta Pike haluaa unohtaa rikollisen menneisyytensä ja elää vain lapselleen, mutta Piken vanhat kumppanit eivät aio päästää häntä helpolla.

www.elavienkirjoihin.fi

Marko Kilpi

Kirjailija

Marko Kilpi

Marko Kilpi (s. 1969 Rovaniemellä) on aiemmin elokuva-alalla työskennellyt kuopiolainen vanhempi konstaapeli, joka on noussut nopeasti suomalaisen rik...