Minna Rytisalon romaani Rouva C. sai Vuoden kirja -palkinnon

14.3.2019

Minna Rytisalon Minna Canthista kertova romaani Rouva C. voitti Suuren journalistipalkinnon Vuoden kirja -kategorian. Palkinto jaettiin 13.3. MTV:n järjestämässä  gaalassa. Palkinnon perusteena on jokin merkittävä journalistinen teko palkinnon julkistusta edeltäneen vuoden aikana.

Rouva C. on ensimmäinen fiktiivinen romaani Minna Canthista. Se kertoo kirjailijan ja yhteiskunnallisen vaikuttajan nuoruusvuosista sekä avioliitosta Ferdinand Canthin kanssa. Romaani kuvaa millaisista silmuista puhkeaa se Minna Canth, jonka me tunnemme: esikuva, taistelija, patsas.

Palkintoraati luonnehtii voittajaromaania seuraavasti: ”Lehtorin rouva Canth elää onnelliseksi kasvavan avioliiton, jossa puolisot yhdessä työskentelevät tärkeinä pitämiensä asioiden puolesta. Kannustavan hengenheimolaisen tuki vie rouvaa eteenpäin vielä silloinkin, kun työtä on jatkettava yksin. Edelläkävijän osa ja itsensä alttiiksi asettaminen ei vaadi paljon, vaan kaiken. Vaikuttava romaani avaa ikkunan historiallisen henkilön yksityiseen maailmaan.”

Minna Rytisalo

Kirjailija

Minna Rytisalo

Sodankylässä syntynyt ja Kuusamossa asuva Minna Rytisalo (s. 1974) on lukion äidinkielenopettaja. Hän uskoo työssään vahvasti siihen, että innostus ta...