Poldark – Demelzan laulu jatkaa pian televisiossakin nähtävää historiallista hittikirjasarjaa

24.8.2016

Winston Grahamin rakastetun Poldark-sarjan toinen osa, Demelzan laulu, jatkaa romanttisen sankarin Ross Poldarkin tarinaa 1700-luvun lopun Cornwallissa. BBC:n tv-sovituksen myötä uuteen suosioon noussut tarina on syksyllä nähtävissä Aidan Turnerin tähdittämänä myös Ylellä 4.10. alkaen.

Demelza, Ross Poldarkin pelastama köyhän kaivosmiehen tytär, on nyt varttunut kauniiksi nuoreksi naiseksi ja elää Rossin kanssa aviossa. Kukoistavan pariskunnan esikoislapsen syntymä on suuri ilo, mutta sekasortoisen aikakauden tapahtumat koettelevat heidän avioliittoaan.

Työväenluokkaisen taustansa takia Demelzan yritykset mukautua herrasväen sekä aviomiehensä tapoihin johtavat toinen toistaan hämmentävämpiin tilanteisiin. Ross aloittaa katkeran kamppailun kaivostyöläisten puolesta ja tulee kylväneeksi siemenen loputtomaan vihanpitoon vaikutusvaltaisen George Warlegganin kanssa. Pystyykö Demelza rakentamaan siltoja, ennen kuin erimielisyydet tuhoavat hänen ja Rossin mahdollisuuden onneen?

Ross Poldarkin ja hänen sukunsa vaiheista kertovaan historiallisten romaanien sarjaan kuuluva Poldark – Demelzan laulu on unohtumaton ja tunnelmallinen tarina rakkaudesta ja luokkaeroista. Oikeudentuntoisen, joskin ristiriitojen repimän Ross Poldarkin tarina on täynnä koskettavia kohtaloita, moniulotteisia henkilöhahmoja, luontokuvausta ja suuria tunteita. Historiallisen laaturomantiikan – kuten Diana Gabaldonin kirjojen – parissa viihtyville lukijoille Poldark-sarja on nautinnollinen lukuelämys.

"Ah, mikä tunnelma tässä kirjassa on! Vielä nytkin, vaikka pari tuntia sitten laskin kirjan käsistäni, tuntuu kuin vaeltaisin Cornwallin vehreillä nummilla." – Mustetta paperilla -blogi

Poldark-sarjan ensimmäinen osa Poldark – Kapinallinen ilmestyi uudistettuna laitoksena viime keväänä, ja kolmas osa, Poldark – Syytetty, julkaistaan keväällä 2017.

Winston Graham
Poldark – Demelzan laulu

Alkuteos Demelza
Suomennos Anuirmeli Sallamo-Lavi, Irmeli Sallamo
430 sivua

Winston Graham

Kirjailija

Winston Graham

Winston Graham (1908–2003) oli 1900-luvun menestyksekkäimpiä ja tuotteliaimpia englantilaisia kirjailijoita. Graham tunnetaan ennen muuta Cornwalliin ...